Actualizado 24/11/2008 19:59 CET

Un jutjat reconeix a una treballadora el dret a percebre una prestació de risc laboral durant la lactància

PALMA DE MALLORCA, 24 de novembre (EUROPA PRESS)

El Jutjat Social número quatre de Palma ha estimat la demanda presentada per la FSP-UGT a Balears contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Mútua Balear i l'Hospital Son Llàtzer per oposar-se a què una treballadora d'aquest centre sanitari accedís a la prestació econòmica de risc laboral en període de lactància.

La sentència estima que la dona haurà de percebre la quantia d'11.111,58 euros en concepte de prestació econòmica per "risc laboral", com a conseqüència de la suspensió del contracte laboral, en existir un risc per a ella i pel lactant per l'exposició a radiacions ionitzants. L'extinció del contracte s'ha produït perquè en l 'empresa no havia un altre lloc de treball de categoria professional compatible amb l'estat de lactància de la treballadora.

D'acord amb l'Estatut del Treballador, el contracte de treball pot suspendre's quan hi hagi risc durant la lactància natural per la mare o el fill, suspensió que acabarà als nou mesos de vida del lactant, sempre que en l'empresa no hagi un lloc compatible amb el seu estat.

D'altra banda, assenyala UGT en un comunicat, la Llei General de la Seguretat Social regula la prestació econòmica consistent en un subsidi del cent per cent de la base reguladora -per part de l'Entitat Gestora o Mútua Patronal en casos semblants-, establerta en la prestació d'incapacitat temporal, derivada de contingències professionals.

La sentència, que ja és ferm, reconeix els drets i prestacions de riscos durant el temps de lactància de la treballadora, i obliga al pagament d'11.111 euros, import corresponent al període del 25 de desembre del 2007 al 3 de juny del 2008, que coincideix amb el període de lactància materna natural de la interessada, la qual cosa constitueix una sentència innovadora en matèria de riscos laborals.

Lo más leído

 1. 1

  La reacción de Francisco Rivera a los insultos de "chulo" y "prepotente" por parte de Isabel Pantoja

 2. 2

  Disney+ retira Peter Pan, Dumbo o El libro de la selva de su catálogo infantil por racistas

 3. 3

  Darias será la nueva ministra de Sanidad, en sustitución de Illa, e Iceta entra en el Gobierno en Política Territorial

 4. 4

  ¿La COVID-19 se transmite a través de los alimentos?

 5. 5

  El Congreso tramita, con el rechazo de Vox y PP, la petición para investigar si hay ultras en el Ejército