L'acusat pel crim de Sencelles: "Això no hauria d'haver passat, però ha passat i em toca pagar"

Publicado 2/12/2019 14:04:04CET
L'acusat pel crim de Sencelles, assegut en la banqueta de l'Audiència l'últim dia del judici.
L'acusat pel crim de Sencelles, assegut en la banqueta de l'Audiència l'últim dia del judici. - EUROPA PRESS

L'acusat reitera que ho sent "molt" i manté que no recorda res

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'acusat pel crim de Sencelles de maig de 2017 ha fet ús aquest dilluns del seu dret a l'última paraula, en el judici que celebra un Tribunal del Jurat a l'Audiència Provincial. "Això no hauria d'haver passat, però ha passat i em toca pagar", ha expressat.

L'home, A.B., és l'ex gendre de la víctima i se l'acusa d'assassinat i robatori amb violència. La Fiscalia demana per a ell 30 anys de presó, i la família del mort demana presó permanent revisable. Per la seva banda, la defensa planteja una condemna de nou anys de presó per homicidi.

En aquest sentit, la defensa no qüestiona l'autoria sobre la mort, si bé l'acusat va manifestar a la seva declaració, el primer dia del judici, que no recordava res del dia dels fets. En el seu torn d'última paraula, abans que el Jurat es retiri aquest dimarts per elaborar el veredicte, ha mantingut aquesta versió.

"Ho sento molt perquè no recordo, no puc donar una explicació. Ni tan sols tinc un record de la meva filla, només tinc un record d'un dia a la platja. És que a aquest dia... no arribo", ha declarat, afegint que no pot "dir molta cosa més".

L'home ha destacat que quan va tornar a presó després de sofrir un ictus "no sabia ni què feia allí".

Igualment, ha demanat "perdó a tothom, perquè això ha estat molt lleig". Seguidament ha demanat disculpes a la família del mort i a la seva pròpia, "per com ho han passat"; i finalment, "a tots els que estan a la sala, per aquesta setmana tan lletja". En aquest moment, estaven al judici varis familiars del mort, entre ells el seu cunyat, que va trobar el cos, i la seva filla, ex parella de l'acusat.

Els fets es remunten a una nit de maig de 2017. Segons les acusacions, l'home es va dirigir a la casa familiar de la seva ex parella, amb qui tenia una filla menor, amb l'objectiu d'obtenir diners. Suposadament, el seu ex sogre l'hi va negar i l'acusat va reaccionar violentament, copejant a la víctima amb un recipient de ceràmica i una olla i, seguidament, el va apunyalar diverses vegades amb un ganivet fins a causar-li la mort. Després, presumptament, va regirar tota la casa i es va apoderar d'un recipient amb diners i del telèfon mòbil de la víctima.

Contador