L'Agència de Defensa del Territori de Mallorca va executar un total de 97 demolicions en 2018, 16 més que en 2017

Publicado 27/11/2019 16:56:32CET
La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, i el director de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca.
La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, i el director de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca. - CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Defensa del Territori de Mallorca va executar un total de 97 demolicions en 2018, 16 més que l'any anterior, quan es van executar 81 ordres de demolició, segons es desprèn de la memòria de 2018 que s'ha presentat aquest dimecres a Palma. Així mateix, enguany s'han demolit un total de 95 construccions a l'Illa.

El director gerent de l'agència, Bartomeu Tugores, ha detallat que la totalitat de les demolicions en 2018 les van executar els propietaris de les construccions. A més, l'import anual de les sancions imposades per l'agència va ascendir a 5,2 milions d'euros, per sobre de la recaptació de l'any 2017, que fou de 4,9 milions.

Cal destacar que, del total de les 97 demolicions executades en 2018, 66 infractors les van dur a terme abans de l'ordre d'execució, per la qual cosa es van poder acollir un descompte del 90 per cent en l'import de la sanció econòmica.

De la mateixa manera, un total de 22 infractors van executar la demolició de les seves construccions dins del termini voluntari, per la qual cosa es van poder beneficiar d'un descompte del 80 per cent en la sanció.

També cal destacar que, en 2018, l'agència va dur a terme un total de 328 actuacions preliminars, de les quals 218 van ser per denúncia. En aquest sentit, les actuacions per denúncia es van duplicar pel que fa a l'any 2017 quan es van registrar un total de 100 demandes.

PRESSUPOST

Quant al pressupost que gestiona l'entitat, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que la institució insular aportarà en 2020 un total de 965.000 euros a l'Agència de defensa del territori de Mallorca, enfront dels 515.000 euros que ha invertit el Consell en 2019.

Així, sumat als ingressos propis de l'entitat, l'agència explicarà en 2020 amb un pressupost total de 2,5 milions d'euros.

Actualment, aquesta entitat disposa d'una plantilla de 35 persones, si bé el director gerent l'agència ha explicat que es troben en un procés d'ampliació de personal. Es preveu que, durant els propers mesos, es puguin incorporar un total de 12 nous treballadors.

Per municipis, avui dia, 27 localitats de l'Illa s'han adherit a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca. No obstant això, l'entitat també actua en altres municipis, tant en sòl rústic protegit com en sòl rústic comú.

L'agència és un organisme autònom del Consell de Mallorca que exerceix les competències insulars en matèria de protecció de la legalitat urbanística, i les competències municipals en aquesta matèria que cedeixin els ajuntaments.

Contador

Para leer más