L'Ajuntament reforesta el bosc de Bellver amb 300 noves plantes

Un operari de Cort en els treballs del bosc de Bellver
AYTO. PALMA
Publicado 2/1/2019 19:07:54CET

   PALMA DE MALLORCA, 2 Gen. (EUROPA PRESS) -

   Uns 300 exemplars de diverses espècies vegetals han estat plantats des del passat mes d'octubre en el bosc de Bellver amb l'objectiu de mantenir la massa forestal i evitar l'erosió del terreny de Palma.

   Les tasques de reforestació s'han dut a terme des del passat mes d'octubre i s'allargaran fins a finals de gener, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

   Les zones escollides per reforestar són les que presenten major degradació a causa de l'increment de pins afectats i morts atacats per insectes perforadores.

   Algunes d'aquestes espècies són el pi blanc, l'arboç o l'alzina. El Servei de Parcs i Jardins farà seguiment al llarg de l'any per garantir el correcte desenvolupament de les plantes. Segons Cort, aquest hivern serà favorable a l'arrelament d'aquestes poblacions.

   També s'ha dut a terme la retirada de la planta invasora 'Asparagus asparagoides'. Es tracta d'una planta invasora nativa de Sud-àfrica, utilitzada ocasionalment en jardineria, que amenaça la flora autòctona de la zona.

    La retirada s'ha realitzat de forma manual, eliminant les tiges que cobrien part dels matojos i els bulbs subterranis, amb els quals la planta podria rebrotar i multiplicar-se.

   Els treballs han estat coordinats pel Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma amb la col·laboració del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

   El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, ha subratllat que volen "una Palma més verda". L'Ajuntament també té previst actuar sobre altres espais d'especial interès, com Es Carnatge.

Contador