Actualizado 20/12/2010 19:11 CET

L'Ajuntament de Sant Antoni posa en marxa una campanya per impulsar el comerç sostenible al municipi

EIVISSA, 20 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Regidoria de Comerç i Indústria de Sant Antoni ha posat en marxa una campanya per impulsar l'activitat comercial al municipi, amb l'objectiu que la gent compri en les botigues de Sant Antoni i ho faci d'una manera sostenible.

Per a això, el Consistori repartirà durant aquest Nadal unes 3.000 borses fabricades amb ràfia de 160 grams, un material sostenible.

El disseny de la borsa inclou fotografies dels llocs més emblemàtics del municipi i la inscripció de l'eslògan de la campanya, 'Jo compr a Sant Antoni i protegeixo l'entorn'.

La iniciativa, en què col·labora l'empresa Comercial Ronda, associada a la Plataforma Back-Europe Espanya, té com a objectiu "fomentar la reutilització dels objectes quotidians, potenciar el reciclatge i reduir el consum de plàstic", segons ha manifestat el regidor de Comerç, José Cardona.

En aquest sentit, el Pla Nacional Integrat de Residus 2008-2015, promogut pel Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, preveu la reducció de la meitat de les borses comercials a partir d'aquest any.

Des del Consistori calculen que, si el pla de residus té èxit, cada persona podria estalviar al llarg de la seva vida més de 18.000 borses d'un només ús, que a més tenen un interminable període de descomposició que ronda els quatre segles.

Lamenten, a més, que del total de borses que hi ha en circulació "només es recicla el 10%". Per seguir amb aquest compromís amb el medi ambient, l'Ajuntament de Sant Antoni també concedirà subvencions als establiments comercials que, una vegada que hagin repartit les borses als seus clients durant de les festes nadalenques, vulguin tenir més a la seva disposició per a les compres de la resta de l'any.