Actualizado 18/12/2008 18:45 CET

L'any passat es van reciclar a Palma més de 5.000 tones de vidre, un 13,49% més que el 2006

Una campanya publicitària pretén conscienciar a la societat de la necessitat de reciclar el vidre

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

Al llarg del 2007 els residents de Palma van reciclar un total de 5.324 tones de vidre, fet que suposa un 13,49% més de la quantitat registrada el 2006, amb 4.691 tones registrades, segons ha informat l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) en un comunicat.

Així, aquestes 633 tones més posen de manifest l'interès dels ciutadans de la capital balear pel respecte al Medi Ambient i una societat més sostenible. En aquest sentit, l'entitat va destacar que es tracta d'un augment "important" ja que els últims cinc anys s'ha augmentat fins a en un 30,77% la quantitat d'aquest material reciclat a Palma.

Per aquesta raó, la presidenta de l'entitat, Cristina Cerdó, va assegurar que es tracta d'una trajectòria "a l'alça i en positiu" que demostra el compromís "cada vegada més patent" dels ciutadans per aconseguir una ciutat més "amable i respectuosa" amb el Medi Ambient.

En un altre ordre de coses, cal destacar que Emaya i Ecovidre impulsaran una campanya publicitària, que s'emetrà des d'avui i fins al pròxim 22 de gener- amb el principal objectiu de conscienciar a la societat de l'arxipèlag sobre els beneficis de reciclar aquest material.

Tot i això, Emaya va informar que amb el llançament d'aquesta campanya al costat de l'associació sense ànim de lucre que gestiona el reciclat del vidre, les dues entitats "uneixen esforços per mantenir l'excel·lent línia d'augment en la taxa de reciclatge d'aquest material" a la capital balear.

Finalment, Cerdó va assegurar que Palma és, ara mateix, una "ciutat model" pel que fa al reciclatge, ja que actualment es disposa de 1.194 contenidors de vidre per cada 320 habitants, i la normativa europea recomana, com a mínim, un contenidor per cada 500 habitants.