Actualizado 28/06/2010 21:24 CET

L'ERO de Marsans afectarà a uns 1.300 treballadors, prop del 65% de la plantilla

Els treballadors posen en dubte l'existència del pla de viabilitat

MADRID, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

La directiva de Marsans ha transmès avui als treballadors la seva intenció de proposar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà a uns 1.300 treballadors, el que representaria prop del 65% dels 2.079 treballadors que conformen actualment la plantilla del grup.

Segons han explicat fonts del comitè d'empresa a Europa Press, aquesta "decebedora oferta" inclouria a les quatre empreses del grup, tot i que la major part --uns 900 llocs de treball-- es concentraria en la companyia principal, Viatges Marsans.

La nova direcció del grup turístic, gestionat per Posibilitum Business sota la intervenció d'una administració concursal, deu ara esperar al vistiplau per part de la jutge encarregada del procediment, Ana María Gallego, circumstància que "probablement es doni aquesta setmana".

S'obriria llavors un període de consultes, d'aproximadament un mes de durada, sota el que els treballadors constituirien una taula negociadora per intentar arribar a un acord, tot i que aquestes mateixes fonts van ressaltar la "dificultat" d'arribar a un consens amb la direcció, doncs aquesta defensa que l'ERO "cal per a la rendibilitat de la companyia".

Tot i això, els representants dels treballadors van denunciar que el pla de viabilitat "mai ha existit, o com a mínim no donen proves d'això", ja que "res del que han proposat acaba fructificant".

"Diuen que no hi ha diners i que haurà d'arribar a partir de la venda d'actius, així que no paguen per la llicència de la IATA: són les mentides de sempre", van postil·lar.

Davant d'aquesta situació, els treballadors es plantegen la possibilitat d'emprendre un altre cop les mobilitzacions en cas de no cobrar les nòmines de juny, "tal com sembla que va a ocórrer".