Les CCAA assumiran més de la meitat dels 3.625 milions que costarà la pujada salarial a funcionaris

Publicado 2/1/2019 19:50:51CET

   MADRID, 2 Gen. (EUROPA PRESS) -

   El Govern calcula que la pujada salarial d'aquest any als empleats públics costarà aproximadament 3.625 milions d'euros, dels quals gairebé 2.100 milions seran assumits per les comunitats autònomes, en les quals treballa més de la meitat del total de funcionaris d'Espanya.

   Aquests 3.625 milions d'euros són el cost que tindrà la pujada en tot el sector públic i inclouen tant l'augment fix del sou, que ascendeix al 2,25%, com el 0,25% procedent de fons addicionals i el variable, que serà com a màxim del 0,25%, encara que el seu import exacte dependrà del compliment de l'objectiu de dèficit.

   Així ho explica el Govern de Pedro Sánchez a la memòria econòmica del Reial decret-llei que va aprovar el passat 21 de desembre per aprovar la pujada salarial dels funcionaris i a la qual ha tingut accés Europa Press. Aquest increment salarial és fruit de l'acord amb els sindicats que va aconseguir l'Executiu de Mariano Rajoy.

   El 57,8% de la despesa (2.098 milions d'euros) que implicarà aquesta pujada salarial serà assumit per les comunitats autònomes, que concentren a més de la meitat dels funcionaris. Segons dades del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a tancament de juny de 2018 treballaven als governs autonòmics més d'1,34 milions d'empleats públics, el 51,9% del total d'Espanya.

   A les corporacions locals, per la seva banda, aquesta pujada salarial els costarà uns 630 milions d'euros, per sobre dels 606 milions que el Govern calcula que gastarà l'Administració Central a pagar als seus funcionaris aquest augment de les seves retribucions.

   En finalitzar la primera meitat de 2018 treballava en l'Administració General de l'Estat (AGE) un total de 512.577 funcionaris (el 19,8% del total), menys dels 572.867 que treballaven en les corporacions locals.

   El cost de la pujada salarial serà de 70 milions d'euros pel que concerneix els funcionaris de la Seguretat Social i de 219 milions d'euros en el cas de les empreses públiques, d'acord amb les dades recollides en la memòria econòmica.

Contador