Les comunitats balears a l'exterior rebran ajudes per valor de 75.000 euros

Consell.- Les comunitats balears en l'exterior rebran ajudes per valor de 75.000 euros
EUROPA PRESS
Publicado 12/4/2019 12:48:44CET

PALMA DE MALLORCA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres que les comunitats balears a l'exterior optaran aquest any a ajudes per valor de 75.000 euros destinades a donar-los suport perquè puguin continuar exercint la seva activitat de manteniment de llaços amb Balears i amb la seva història, cultura i llengua.

Segons ha assenyalat Costa en roda de premsa, el Consell de Govern ha autoritzat el pagament anticipat del 100 per cent de les subvencions que s'atorguin des de la Direcció general de Relacions Institucionals i Acció Exterior en el marc d'aquesta convocatòria.

Les actuacions subvencionables són les reformes d'infraestructures, com a obres de reforma de les seves comunitats o per al funcionament d'entitats, les activitats de promoció i difusió de Balears, la seva cultura, la seva llengua, com poden ser activitats culturals, cursos o tallers, entre uns altres.

Aquesta convocatòria de subvencions va destinada a les 18 comunitats balears en l'exterior que actualment estan actives i que poden presentar els seus projectes durant tot 2019. Es tracta d'una línia de subvencions que es va recuperar en 2017, després que se suprimís en 2011.

En el marc de la convocatòria de 2017, es van sol·licitar i van concedir sis subvencions, mentre que en 2018 van ser deu.

Contador