Actualizado 02/04/2008 17:01 CET

Les obres de carreteres s'iniciaran a començaments de 2009 si Foment concedeix ja l'encomana de gestió, segons el PP

Exigeix que el Ministeri concedeixi en un mes al Consell l'encomana de gestió de les inversions en projectes del 2007/2008

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

El grup popular al Consell de Mallorca demanarà en el ple de dilluns que ve que la Institució Insular sol·liciti al Ministeri de Foment, en el termini màxim d'un mes,

l'encomana de gestió de totes les inversions previstes en el conveni de carreteres per projectes previstos "com a mínim" entre 2007 i 2008, i pressupost dels quals ascendiria a 62 milions d'euros. D'aquesta manera, el Consell podria iniciar aviat les tramitacions pel començament de les obres.

Així ho ha assenyalat avui la portaveu del PP en matèria de Transports, Mabel Cabrer, qui va manifestar que en el cas que es produís l'encomana ara mateix, en el primer trimestre de 2009 podrien posar-se en marxa les actuacions previstes, ja que es necessitaria d'uns vuit mesos per poder contractar les obres i adjudicar-les a les empreses corresponents, tal com va assenyalar.

D'aquesta manera, aquesta mesura permetria posar en marxa així accions relatives a la variant de Son Servera, l'ampliació del tercer carril de la Via Cintura, el segon cinturó, la connexió de l'autopista de Llevant amb Es Molinar, els accessos al Polígon Son Castelló, la variant de Porto Cristo, l'enllaç de la Via Cintura amb Llucmajor i la variant de Llubí.

Cabrer ha reconegut que des del seu partit es mostren "preocupats" davant la possibilitat de perdre aquestes inversions i que es produeixi "una paràlisi del conveni". "Des de la Conselleria d'Obres Públiques han dit que de moment el Ministeri no ha fet l'encomana i això és intolerable", va lamentar Cabrer, qui va recalcar la necessitat que mitjançant aquest pas es donaria "més agilitat" a les iniciatives previstes.

L'ex consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports va apuntar que el seu grup presentarà a la sessió plenària de dilluns una moció relativa al rebuig del Ministeri i el seu "incompliment" del conveni de carreteres, signat amb el Consell el passat 28 de setembre, per no haver portat a terme "cap actuació" corresponent al període 2007/2008, i alhora sol·licitarà també mitjançant aquesta moció l'encomana de gestió en un màxim d'un mes.

Alhora, el PP formularà una pregunta oral sobre per què no s'ha portat a terme la rectificació del conveni en el plenari, quan en la redacció del document aprovat el 28 de setembre s'havien introduït canvis respecte el conveni que s'havia portat a ple el 6 de novembre del 2006 i que havia comptat amb el suport de PSOE i UM, l'abstenció del PP i el rebuig del Bloc.

"Això obliga a rectificar el conveni i ens van dir que calia esperar que estigués signat entre Govern i Consells, cosa que ja s'ha fet però encara no hem vist la rectificació", va postil·lar Cabrer, qui va expressar el seu desig que "això no sigui així per divisió interna entre els partits que governen". "Seria una mala notícia que no hagués acord i un greu perjudici per a la ciutadania", va sentenciar.

Finalment, va recriminar que el president del Govern, Francesc Antich, "s'omple la boca dient que es necessita fer obra pública per pal·liar la crisi del sector de la construcció, però portem molts mesos així".