Les oposicions per al Cos superior de la CAIB mantenen la seva data d'examen

Publicado 28/11/2019 16:52:30CET

   La prova de Cos de gestió sí que s'ha modificat perquè és possible que "s'hagi trencat la cadena de custòdia" de part de la documentació

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) ha informat aquest dijous que, al contrari del que ocorre amb la primera prova de les oposicions del Cos de gestió de la Comunitat autònoma, que s'ha vist ajornada, les oposicions per al Cos superior de la CAIB mantenen la seva data d'examen.

   Des de l'EBAP han explicat que la prova del Cos de gestió, prevista pel 14 de desembre, han estat ajornades doncs no poden "garantir amb total seguretat que no s'hagi trencat la cadena de custòdia d'alguna documentació" utilitzada per al procés selectiu.

   No obstant això, han explicat que, malgrat les peticions de suspensió, no s'ajorna ni suspèn la data de l'examen del Cos superior, que es durà a terme el 30 de novembre de 2019, com estava previst des d'un inici, doncs s'ha utilitzat un banc de preguntes diferent per elaborar el contingut del primer exercici.

   Des de l'EBAP han explicat que cada tribunal ha treballat amb un banc de preguntes originals "elaborades expressament" per configurar els qüestionaris del seu cos respectiu.

   Així, detallen que no hi ha una base de preguntes compartides per tots dos cossos, ni possibilitat que en els qüestionaris del Cos superior es repeteixin preguntes del cos de gestió.

   A més, detallen que s'ha comprovat que en el procés selectiu del Cos superior "no s'ha produït cap incidència que justifiqui l'ajornament del primer exercici", per la qual cosa els "principis d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a la funció pública no s'han vist compromesos".

   En el cas de l'examen del Cos de gestió, des de l'EBAP han explicat que el seu ajornament s'ha realitzat a petició del tribunal encarregat de la gestió de les proves. Sobre això, han explicat que creuen que la documentació es podria haver vist afectada pel trencament de la cadena de custòdia "és documentació prèvia o preparatòria de les proves".

   Malgrat això, han remarcat "en cap cas es pot considerar que aquesta documentació sigui un examen, ja que la prova encara no estava confeccionada".

   Per la seva banda, el Sindicat nacional de treballadors temporals de l'administració (Sintta) a Balears ha sol·licitat la suspensió de les proves del Cos superior doncs consideren que el temari de gestió coincideix "al 95%" en el temari de superior i "en tots els anys anteriors, les preguntes de superior s'han repetit en un alt percentatge en gestió".

Contador