Les reserves hídriques de Balears es mantenen al 67 per cent al mes de febrer

Las reservas hídricas de Baleares se mantienen en el 67 por ciento
CAIB
Publicado 19/3/2019 15:02:01CET

PALMA DE MALLORCA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'estat de les reserves hídriques a Balears durant el mes de febrer es manté, de mitjana, al 67%, com el mes de gener, encara que a una unitat de demanda (UD), Tramuntana Nord, s'ha registrat una caiguda del 15% respecte del mes anterior.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat, en general, la situació és millor que fa un any, atès que el percentatge global, al febrer de 2018, era del 62%.

Per illes, Mallorca (68%) creix un punt respecte del mes anterior, mentre que Eivissa (63%) es manté en el mateix nivell. Menorca (63%) i Formentera (65%) cauen un i tres punts, respectivament.

Respecte a l'índex de sequera, es manté en situació de normalitat i tan sols es registren variacions significatives en la UD Tramuntana Nord. La resta d'unitats han registrat increments o pèrdues de fins al 5%, que es consideren poc significatives.

Les dades de la Aemet indiquen que el mes de febrer de 2019 ha estat molt sec a totes les Illes. Els percentatges interanuals continuen sent de superàvit a Menorca (155%) i a Mallorca (113%). A les Pitiüses, en canvi, ja es produeix un dèficit (88%).

Les precipitacions de tardor i principis d'hivern i les poques extraccions de febrer han permès que totes les UD es mantinguin amb normalitat. Aquest escenari es mantindrà un mínim de tres mesos, ja que, segons la normativa vigent (Pesib) és el temps necessari per a fer efectiu el canvi d'escenari.

La falta de precipitacions fa suposar que el mes de març la situació empitjorarà, encara que no hi hagi canvi d'escenari.