Actualizado 04/09/2008 19:50 CET

L'Hospital de Son Dureta ha generat sis donacions d'òrgans durant el mes d'agost

Cinc donacions s'han obtingut en el Servei de Cures Intensives de l'Hospital i una altra a la USP Palmaplanas

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Universitari de Son Dureta ha rebut, durant el mes d'agost passat, la donació dels òrgans de sis pacients, de les quals tres es van rebre en només 24 hores (els dies 7 i 8).

Segons un comunicat, en total s'han produït, durant el 2008, 25 donacions, tres més que l'any passat. Aquestes dades posen de manifest la consolidació de Son Dureta com un dels grans hospitals nacionals amb un número més alt de donants de l'Estat.

La important activitat de donació ha permès obtenir molts òrgans que s'han trasplantat a pacients, tant de les Balears com d'altres llocs de l'Estat. Concretament, durant el mes d'agost s'han realitzat cinc donacions de fetges, dos cors, deu còrnies, deu ronyons, dos cors per vàlvules cardíaques i teixit osteotendinós per fer quatre trasplantaments. A més, s'han efectuat sis trasplantaments renals.

Així, cinc de les donacions d'aquest mes s'han rebut en el Servei de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Dureta i una a la Clínica USP Palmaplanas.

En l'activitat de donació i de trasplantaments hi participen prop d'un centenar de professionals sanitaris i no sanitaris de diferents especialitats que són coordinats per l'equip de Coordinació de Trasplantaments de l'Hospital Universitari de Son Dureta.

D'altra banda, gràcies als donants i als seus familiars que, en uns moments difícils, donen els òrgans de manera altruista i solidària, és possible que altres persones millorin la qualitat i l'expectativa de vida.