L'Ibisec comptarà amb 31 milions en 2020 per a "nous centres, ampliacions i millores diverses"

Publicado 27/11/2019 13:24:36CET
El conseller d'Educació, Martí March, durant una interpel·lació parlamentària
El conseller d'Educació, Martí March, durant una interpel·lació parlamentària - PARLAMENT IB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) dispondrà el pròxim any amb 31 milions d'euros de partida pressupostària amb els quals preveu dur a terme "nous centres, ampliacions i millores diverses".

Segons ha informat aquest dimecres la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació en un comunicat, hi ha una previsió de cinc nous col·legis i deu ampliacions de centres educatius a Balears.

En concret, el projecte de Pressupostos del Govern per 2020 preveu unes inversions a càrrec de l'Ibisec en infraestructures educatives de 31,44 milions d'euros, que inclouen el finançament via impost de turisme sostenible per un import global de 13,64 milions d'euros, corresponent als projectes de reforma de la sala Augusta de Maó pel Conservatori de Menorca (6,9 milions), el nou centre integrat de FP d'Hoteleria i Turisme a Ciutadella (3,19 milions), l'ampliació de l'IES Isidor Macabich d'Eivissa (2,83 milions) i la reforma del Pavelló 7 del Quarter General Luque d'Inca pel Museu de l'Educació (711.435 euros).

D'altra banda, en els 17,85 milions restants es preveu la finalització de la construcció del nou CEIP Sant Ferran a Formentera i l'inici de la construcció de cinc CEIPS -Caimari, Campos, Can Picafort, Inca i Sa Pobla-.

La Conselleria ha puntualitzat que les partides econòmiques corresponents a aquestes actuacions són plurianuals, i, per tant, no reflecteixen el cost total de l'actuació, que es projecta en més d'un exercici pressupostari, depenent de la data prevista d'inici de les obres, que és diferent en cada cas.

A més, està previst realitzar o iniciar deu ampliacions de centres -Ses Cases Noves de Marratxí, Guillem Ballester i Cerdó de Muro, Escola Nova de Porreres, Simó Ballester de Manacor, Punta de n'Amer de Sant Llorenç, Montaura de Mancor de la Vall, Sant Miquel de Sant Llorenç, Mª de Deu de la Consolació de Santanyí, IEs Porreres i IES Portocristo-. També es preveu començar la construcció de cinc gimnasos -Puig d'en Valls de Santa Eulària, Xaloc de Calvià, Pere Cerdà de Sóller, Na Penyal de Son Servera, Joan Mas i Verd de Montuïri- i dur a terme reformes diverses, entre les quals destaca la reforma integral del CEIP Sa Torre de Manacor, amb una inversió prevista de 840.353 euros.

Així mateix, està inclosa una partida de 3,07 milions d'euros per a altres obres no especificades i per dur a terme actuacions d'urgència no previstes.

Finalment, la Conselleria ha matisat que no apareix al pressupost d'inversions de l'Ibisec les actuacions que està previst iniciar o completar durant 2020 com la finalització dels CEIPs d'Alcúdia i Sant Josep de sa Talaia, l'ampliació del Blai Bonet de Santanyí o l'inici de la construcció del nou CEIP Es Mercadal, ja que es financen a través de convenis amb els respectius ajuntaments.

Contador