L'IdISBa rep l'acreditació com a institut d'investigació reconeguda per l'Institut de Salut Carlos III

Roda de premsa anunciament de l'Idisba com a institut acreditat
Europa Press
Actualizado 7/1/2019 13:04:57 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Institut d'Investigació Sanitària de Balears (IdISBa) ha rebut l'acreditació com a institut d'investigació reconeguda per l'Institut de Salut Carlos III, organisme del Ministeri d'Economia i Competitivitat --que és competent en aquesta matèria--, i que, segons ha detallat el director científic de l'IdISBa, Miquel Fiol, aquest reconeixement ho situa a la "primera divisió d'investigació" de l'Estat.

Així ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa a l'Hospital Universitari de Son Espases la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui, així mateix, ha recordat l'esforç i "els anys de treball" i, per la seva banda, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha titllat de "rècord" l'acreditació i ha assegurat que es deu a "l'excel·lència i a la capacitat de treball ben fet" per part de l'equip de l'IdISBa.

La directora general d'Acreditació, Docència i Investigació, Margalida Frontera, ha apuntat, en aquest sentit, que ha estat un "projecte coral" del que "tots estan orgullosos" i, a més, ha subratllat que pujar a primera divisió no implica "acabar amb la història".

En aquest sentit, Frontera ha explicat que es comença "una nova etapa" amb "reptes més importants" i ha apuntat que no només es vol jugar en aquesta divisió, sinó que "es vol destacar" en ella.

Fiol, per la seva banda, ha reconegut que "s'ha de ser més competitius, millorar el pla estratègic i de qualitat i augmentar el nombre de places vinculades a l'Institut de Medicina".

Per poder assumir els "reptes", es comptarà, a més, amb més pressupost ja que, segons ha apuntat Frontera, l'acreditació els permetrà l'accés a fonts de finançament que "tenien tancades" per estar reservades de forma exclusiva a centres d'excel·lència.

En el seu discurs, Armengol ha apuntat que, en aquesta línia, el treball de l'IdISBa i l'acreditació rebuda "no solament pensa en avui, sinó en demà" i ha confessat que per part del Govern "el compromís polític d'aposta en investigació se seguirà tenint".

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, també ha assistit a l'acte i ha elogiat la implantació dels estudis de medicina a la UIB.

Així mateix, Huguet ha considerat que "s'ha llançat una traca" i ha elogiat que s'aconsegueixi l'acreditació la primera vegada que es presenta i ha titllat Balears de Comunitat "petita i valenta".

Contador