Llibertat amb càrrecs pels 16 detinguts per la festa il·legal de Platges de Comte (Eivissa)

Publicado 28/8/2019 10:24:36CET
Actuació policial contra una festa il·legal en Torre d'en Rovira (Eivissa).
Actuació policial contra una festa il·legal en Torre d'en Rovira (Eivissa). - AYTO. DE SANT JOSEP

EIVISSA, 28 Ago. (EUROPA PRESS) -

El jutge de guàrdia ha decretat llibertat amb càrrecs pels 16 detinguts a la festa il·legal de Platges de Comte (Eivissa) després de comparèixer per presumptes delictes d'atemptat, desobediència i contra l'ordre públic.

La resta de detinguts, posats en llibertat, també seran citats per la seva participació en la 'rave'.

L'operatiu policial per desmantellar la festa il·legal es va tancar amb 73 detencions en total. Totes les persones identificades en l'operatiu s'enfronten a possibles responsabilitats administratives.

Els 16 detinguts van passar durant la jornada del dimarts a disposició judicial.

MÉS DE 100 EFECTIUS EN L'OPERATIU POLICIAL

Un total de 90 efectius de la Guàrdia Civil van participar en l'operatiu desenvolupat aquest diumenge per desmantellar la festa, en la qual es va agredir a les forces de seguretat.

Així mateix, es va comptar amb agents de les Policies Locals de Sant Josep, Sant Antoni i Santa Eulària, així com 22 antidisturbis procedents de València i 11 agents de la unitat de Seguretat Ciutadana amb base a Mallorca.

Els detinguts que passaran a la disposició del jutge són els organitzadors de l'esdeveniment i instigadors de l'intent d'agressió als agents.

De fet, un guàrdia civil va sofrir el trencament de dos dits i un agent de Sant Josep també va ser agredit. En total, va haver-hi 13 ferits.

"Va haver-hi una situació de tensió molt important", assenyalava aquest dilluns el batle de Sant Josep, Josep Marí Ribas, qui va assegurar que a la festa es van detectar consums de drogues i evidències que es cobrava entrada.

Així mateix, va destacar que fins a 1.000 persones van poder acudir a la festa organitzada prop de Sa Torre d'en Rovira.