28 de febrer de 2020
 
Actualizado 24/7/2008 19:53:40 CET

L'OCB considera "inacceptable" el cas del carter de Cala d'Or, agredit per dir el seu nom en català

L'entitat estima que aquest fet està relacionat amb un context estatal "hostil" a la diversitat lingüística

PALMA DE MALLORCA, 24 de juliol (EUROPA PRESS)

L'Obra Cultural Balear (OCB) va considerar avui "inacceptable" el cas del carter Jaume Estelrich, agredit per l'encarregat del bar És Caliu de Cala d'Or per dir el seu nom en català. El treballador postal es va desplaçar al lloc per demanar una informació relacionada amb el seu treball quan es va embrancar en una discussió amb el cambrer, en castellà.

En un comunicat, l'entitat va estimar que aquest fet representa "un pas més" en l'"escala d'agressions" produïdes a Mallorca per motius lingüístics. "Els casos denunciats fins ara es limitaven, amb poques excepcions, al maltractament verbal".

Alhora, l'OCB va considerar que casos com aquests són el resultat d'un "clima d'impunitat i de menyspreu cap a la diversitat lingüística impulsat des de determinats sectors polítics, intel·lectuals i mediàtics". En aquest sentit, l'entitat va remarcar un "augment exponencial" dels casos de discriminació lingüística durant els últims anys, molts d'ells en àmbits oficials com la salut, la justícia o la seguretat ciutadana.

"El món comercial i de la restauració ha estat una font constant de conflictes", va apuntar l'entitat que també va assenyalar com causa la "carència de voluntat de reconèixer i de fer pedagogia de la pluralitat lingüística per part de les institucions de l'Estat".

"La no equiparació de drets i deures entre castellà i català en l'Estatut de les Balears també dóna ales a les actituds hostils a la llengua catalana", va concloure l'OCB.

Lo más leído

 1. 1

  Paso clave para mantener el rendimiento del plasma en un reactor de fusión

 2. 2

  Disparan en la cabeza a una mujer en plena calle en Madrid

 3. 3

  25 casos confirmados por coronavirus en España

 4. 4

  El marido que ayudó a morir a su mujer dona toda la herencia a la investigación contra la esclerosis múltiple

 5. 5

  Imputadas 20 personas que vendían mascarillas a 5.000 euros en Italia