29 de gener de 2020
 • Martes, 28 de Enero
 

L'STEI-i assegura que l'educació no és una "prioritat" per al Govern a causa de l'escàs increment dels pressupostos

Actualizado 11/11/2008 19:24:36 CET
Actualizado 11/11/2008 19:24:36 CET

L'STEI-i assegura que l'educació no és una "prioritat" per al Govern a causa de l'escàs increment dels pressupostos

PALMA DE MALLORCA, 11 de novembre (EUROPA PRESS)

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Balears (STEI-i) ha assegurat avui que l'educació no és una "prioritat política" per al Govern, ja que, segons va manifestar, el projecte de pressupost que ha entrat al Parlament preveu un increment del 6,01% en la Conselleria d'Educació i Cultura, quan "l'increment global de tot el pressupost és del 7%".

En un comunicat, el sindicat va explicar que si en 2008 el pressupost d'educació representava el 24,22% del total ara representaria el 23,89%, "per sota del 3% del PIB de les Balears". "Això significa que pressupostàriament l'educació no és una prioritat política que es tradueixi en termes econòmics", va afegir.

"Per afrontar un verdader projecte de millora per a l'ensenyament públic, que inclogui un Pla de xoc per a la reducció del citat fracàs escolar i la taxa d'abandonament escolar, aquests pressupostos d'educació són insuficients", va assegurar l'STEI-i.

D'altra banda, l'STEI-i va reclamar a la Conselleria d'Educació i Cultura que present un esborrany sobre l'avaluació integral del sistema d'educació i no només una avaluació del professorat. "No acceptarem aquest tipus d'avaluació inspirada en el neoliberalisme ara que aquesta ideologia no ha portat a la crisi econòmica mundial", va subratllar.

Finalment, el sindicat va assegurar que per millorar el sistema educatiu cal l'aplicació de mesures com la disminució de ràtios, augment de professorat, atenció individualitzada a l'alumnat, la reforma d'admissió, una major coordinació entre les administracions, així com accions dirigides al reconeixement social del treball docent.

 • Martes, 28 de
 

Lo más leído

 1. 1

  KELT-9b, un planeta abrasador hasta para las moléculas

 2. 2

  El 'acuerdo del siglo' contempla Jerusalén como capital "indivisible" de Israel y un Estado palestino

 3. 3

  Rescatan a la perra 'Pocahontas' en la casa de su entrenador, detenido por denuncia falsa

 4. 4

  Químicos usan excrementos para criticar la investigación sobre grafeno

 5. 5

  La familia del desaparecido en Mallorca asegura que el uso de Sánchez de un helicóptero no perjudicó la búsqueda

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista