Mallorca acollirà a l'octubre una manifestació amb el lema 'Units per Espanya'

Publicado 4/9/2019 10:16:41CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Balears de la Solidaritat i del Progrés i Tot Balears celebraran el dia 12 d'octubre, a partir de les 12.00 hores a plaça Espanya de Palma, una manifestació amb motiu del Dia de la Hispanitat sota el lema 'Units per Espanya'.

Segons han apuntat aquest dimecres en un comunicat, "són moltes les raons per les quals la ciutadania balear hauria de mobilitzar-se aquest dia" com que la presidenta del Govern, Francina Armengol, "segueixi regant amb diners públics a entitats que clarament han recolzat el cop d'estat a Catalunya, la persistència del Govern d'exigir el nivell B2 de català als metges i infermers i, en general, a tots els funcionaris de l'administració pública o la vulneració sistemàtica del dret als pares a triar lliurement la llengua vehicular dels seus fills en els col·legis", detallen entre altres motius.

Segons diuen, volen "aprofitar aquesta manifestació per fer una clara reivindicació a la unitat de la nació, a la convivència i igualtat entre espanyols i al respecte i consideració que es mereix la Constitució del 78".

Els convocants han indicat que han anunciat l'assistència a aquest acte del 12 d'octubre Convivència Balear, Germanor Nacional Monàrquica d'Espanya, Institut Balear de la Família, Societat Civil Balear, Valors a Balears, Mos Movem, Plataforma Salvem es Camp Redó, Prou-No Vaig de Vaga, Sa Federació de Veïnats de Sa Ciutat de Palma.

La manifestació, després d'iniciar-se a la plaça Espanya de Palma, recorrerà diferents carrers de la ciutat fins a concloure davant del Consolat de Mar, on està prevista la lectura d'un manifest.

Para leer más