20 de febrer de 2020
 

Mallorca i Galícia faran promoció conjunta entre els seus turistes

Actualizado 30/7/2008 20:32:32 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 de juliol (EUROPA PRESS)

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Juan Gual, ha proposat a les Cambres gallegues la realització de promoció conjunta de les Balears i Galícia entre els seus turistes, amb la finalitat d'obtenir un transvasament de visitants que beneficiï a les dues comunitats, aprofitant l'existència de vols directes entre Palma i Santiago de Compostel·la.

Així ho va donar avui a conèixer Gual en la inauguració d'una exposició sobre el Camí de Santiago i després de reunir-se amb el president de l'Associació de Cambres dels Camins Compostel·lans, Jesús Asorey, i amb el cap d'Àrea d'Exposicions de SA Xestión do Pla Xacobeo, Francisco Singul.

Asorey i Singul van al·ludir als aspectes comuns dels dos destins, molt visitats per turistes alemanys. Asorey va repassar els beneficis que aquesta oferta turística ha suposat per a la seva comunitat, al permetre la rehabilitació de pobles i aldees rurals que es trobaven en estat decadent i que patien els efectes de la despoblació. El Camí de Santiago ha possibilitat la revitalització de les zones del seu circuit i ha constituït una plataforma de promoció internacional per a Galícia.

L'exposició 'En Camí', que estarà oberta al públic del 30 de juliol al 29 d'agost, ha estat organitzada per l'Associació de Cambres de Comerç dels Camins Compostel·lans, en col·laboració amb la Direcció Xeral de Turisme de la Xunta de Galícia i la S.A. de Xestión del Pla Xacobeo.

La mostra, que es realitza a Mallorca com a part d'un acord de col·laboració i cooperació entre la Cambra balear i les Cambres gallegues, integra tres àmbits expositius: els camins de Santiago, cultura, patrimoni i territoris; hospitalitat i relacions interculturals al llarg de la ruta, i Santiago de Compostel·la, ciutat i catedral.

L'activitat inclou, alhora, contingut audiovisual amb l'aportació de pelegrins d'Alemanya, França, Anglaterra, Austràlia, Amèrica Llatina i diverses comunitats autònomes d'Espanya. També s'ofereixen 28 instantànies en caixes de llum, que són obra de destacats fotògrafs gallecs: Xurxo Llobató, Tino Martínez, Vari Caramés, Juan Rodríguez i To Àries.

L'exposició, que és itinerant, ja ha visitat Barcelona i, després de Palma, està prevista ja a Castelló, Saragossa, Gijón i Sabadell. Alhora, una altra versió recorrerà països estrangers, partint des de Suïssa i Alemanya.