Mallorca, Menorca, Eivissa i el Marroc encenen les seves torres de defensa pels Drets Humans

Encesa de Torres en Defensa dels Drets Humans a Mallorca
CONSELL DE MALLORCA
Publicado 12/1/2019 17:29:41CET

PALMA DE MALLORCA, 12 Ene. (EUROPA PRESS) -

Un total de 48 talaies de Mallorca, 17 'talaiots' de Menorca, un punt a Eivissa i un altre a la localitat d'Ouedlaou (el Marroc) han participat aquest dissabte en la tercera edició de la iniciativa 'Torres en Defensa dels Drets Humans', llançada pel Consell de Mallorca, Amnistia Internacional i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

Segons han informat des del Consell a Europa Press, l'encesa de talaies d'aquest migdia ha tingut lloc a les 13.00 hores a 48 talaies de Mallorca i el recorregut del senyal de fum ha trigat nou minuts a arribar des de Ponent fins al castell de Bellver -torre de comandament de l'encesa-. Per la seva banda, el senyal de fum ha trigat 21 minuts a donar la volta a l'illa (Serra de Tramuntana, Llevant i Migjorn).

En declaracions als mitjans, el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha destacat que el projecte és una "jornada per reivindicar drets" i ha recalcat que aquesta tercera edició incideix en la "doble dificultat i doble condemna que suposa ser dona i refugiada".

Així mateix, Miralles ha subratllat que la iniciativa "conserva l'esperit inicial" pel qual la societat civil de Mallorca "ajunta patrimoni i reivindicació dels drets humans". En aquest sentit, ha recordat que el projecte genera "sensibilitat entorn el Mediterrani i tota la problemàtica de les persones refugiades".

Així, el manifest de la iniciativa ha posat de relleu les "llums i ombres", d'una banda, pels "avanços aconseguits" en l'estat de conservació del "patrimoni arquitectònic" i, d'altra banda, per "l'auge dels discursos carregats de xenofòbia" que "persegueixen les organitzacions d'ajuda als refugiats".

Després de l'encesa de fum d'aquest migdia, a les 18.15 hores està previst un altre encesa, aquesta vegada amb bengales.

Contador