March defensa que el Govern ha millorat l'atenció a alumnes amb necessitats especials

Publicado 12/3/2019 14:06:40CET

PALMA DE MALLORCA, 12 Mar. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha defensat aquest dimarts que el Govern ha millorat l'atenció a alumnes amb necessitats educatives especials i que la "comparació" amb la legislatura anterior "és brutal".

Així s'ha expressat March durant el ple del Parlament, en resposta a una pregunta de la diputada del PP Núria Riera, qui ha retret al conseller que "va començar la legislatura amb moltes promeses" però "ha fallat" a aquests alumnes malgrat "disposar de més recursos que mai".

March ha rebutjat aquesta valoració i ha mantingut que hi ha hagut una millora en l'atenció a alumnes amb necessitats especials, si bé ha reconegut que encara queda molt per fer.

Amb tot, el conseller ha insistit que el 2015 la situació era "lamentable" i que els pares "deien que no aguantaven més". Per això, ha demanat a Riera "que vagi a un centre educatiu i parli" directament amb els implicats.

AJUDES PER A UNIVERSITARIS DE MENORCA, EIVISSA I FORMENTERA

D'altra banda, aquest dimarts el conseller March també ha contestat a una pregunta de la diputada del PP Sara Ramon sobre igualtat entre els universitaris de Balears, en particular, sobre les ajudes a estudiants de Menorca, Eivissa i Formentera.

La diputada ha avisat dels alts costos que han d'assumir els estudiants balears de fora de Mallorca i ha declarat que "la falta de recursos no hauria de ser una raó perquè deixin d'estudiar" perquè la Universitat de les Illes Balears és "l'universitat de tots els balears".

El conseller ha contestat que la política de beques és una competència estatal i que "la de Rajoy i Wert" va ser "lamentable". Enfront d'això, March ha defensat que el Govern ha incrementat les aportacions a la UIB i rebaixat el preu de les matrícules, entre altres mesures.

Contador