Marratxí inicia la seva campanya de control de mosquit tigre

Mosquit tigre
AYTO - Archivo
Publicado 3/5/2019 12:44:34CET

Inclou la inspecció gratuïta als domicilis particulars dels veïns que ho sol·licitin

PALMA DE MALLORCA, 3 May. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Marratxí inicia la campanya anual de detecció i control del mosquit tigre en el municipi. Es desenvoluparà fins a novembre i inclou la inspecció gratuïta als domicilis particulars dels veïns que ho sol·licitin.

Per sol·licitar aquesta inspecció, s'ha d'acudir a qualsevol registre municipal, on s'ha d'emplenar un formulari.

Des de l'Àrea de Medi ambient del consistori, han explicat que el mosquit tigre, originari del sud-est asiàtic, es va detectar per primera vegada a Mallorca l'estiu de 2012. Se'l reconeix per les ratlles blanques que té al cap i el cos, i és actiu sobretot de dia i a l'exterior de les cases. Les femelles produeixen molèsties a causa del nombre elevat de picades que fan.

Els experts consideren que el més important i efectiu, en termes de prevenció, és evitar la posada d'ous i el creixement de les larves aquàtiques. Per tant, indiquen que convé eliminar els punts d'aigua on pugui créixer.

Els mateixos experts consideren que l'aplicació d'insecticides sobre el mosquit no és un mètode eficaç per controlar la plaga.

Aquesta campanya de control de plagues del mosquit tigre se suma a les altres que també duu a terme l'àrea de Medi ambient de l'Ajuntament, com la de la procesionaria del pi.

Contador