Una massa d'aire fred redueix les temperatures fins a sis graus i provoca vents de 50km/h a Balears

Actualizado 21/7/2008 14:47:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 de juliol (EUROPA PRESS)

Una massa d'aire fred procedent del nord d'Europa i que va entrar aquesta matinada a l'arxipèlag ha provocat un descens de les temperatures d'entre dos i sis graus i vents de fluix a moderats, assolint en alguns punts de les illes fins a 50 quilòmetres per hora, unes ratxes que es mantindran durant tot el dia.

En concret, a l'aeroport de Menorca s'han registrat vents de fins a 54 km/hora, en el Far de Capdepera de 51 km/hora i en Son Santjoan de 50km/hora.

El director del Centre Meteorològic territorial dels Illes Balears, Agustí Jansà, va explicar en declaracions a Europa Press que aquesta massa d'aire fred va penetrar a Balears de matinada, quan les temperatures han començat a baixar. Tot i això, durant tota la nit i el dia d'ahir assoliren màximes "molt altes".

Així, la passada nit es van registrar mínimes molt altes a Palma-Porto Pí, Far de Porto Colom, Puerto de Pollença i l'aeroport d'Eivissa, on no van baixar dels 23 graus.

La calor també es va fer notar durant tot el diumenge, quan s'assoliren màximes de fins a 36 graus, per exemple, a Sa Pobla. En el Far de Porto Colom es van registrar 33 graus, a Porreres 33, en Puerto Pollença 32 i aeroport de Palma 32.

Així, demà, dimarts, les temperatures tornaran a pujar un o dos graus, gràcies a la retirada de la massa d'aire fred que impregna avui l'arxipèlag.