Memòria.- Bar (PSOE) que tota decisió que s'emprèn des de l'àmbit judicial ha de ser respectada

Actualizado 4/9/2008 20:22:15 CET

MADRID, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El diputat al Congrés del PSOE per les Balears, José Manuel Bar, va expressar avui el seu respecte a qualsevol de les decisions que s'emprenen des de l'àmbit judicial i que la decisió del jutge de l'audiència nacional, Baltasar Garzón, de requerir que diverses institucions elaborin llistats sobre desapareguts en la Guerra Civil se cenyeix a un "àmbit de reparació de la memòria particular" de les famílies.

En declaracions a Europa Press, Bar va indicar que la seva posició com la de la resta del Grup Parlamentari Socialista és la de respectar les iniciatives de l'àmbit judicial.

Després de recordar que l'executiu va procedir a l'aprovació de la Llei de la Memòria Històrica que va suposar un "avanç" per al reconeixement de les víctimes, el diputat socialista va afegir que la decisió de Garzón se circumscriu en l'intent de "reparació pel que fa a la memòria particular que tenen algun familiar mort durant la repressió franquista".

"No es tracta de buscar culpables a aquestes altures, sinó de donar una satisfacció per a les famílies que es troben en aquesta circumstància", va agregar Bar, qui també va afegir que les crítiques abocades per alguns membres del PP a aquesta decisió del magistrat "no li sorprenen".

 

Lo más leído

 1. 1

  Un hombre compra una bicicleta robada de 1600 euros por poco más de 90 y pide ayuda en Twitter para encontrar a su dueño

 2. 2

  VÍDEO: Los guardas de seguridad de Aerosmith impiden al batería Joey Kramer entrar a ensayar con la banda

 3. 3

  Primeras imágenes de Richard Madden como Ikaris en el rodaje de Los Eternos (The Eternals) de Marvel

 4. 4

  El Supremo acuerda por unanimidad respaldar la decisión de la JEC que retiró el escaño a Torra

 5. 5

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista