21 de febrer de 2020
 

Més del 64% dels homes de Mallorca de 35 a 44 anys són proclius a perdre la seva targeta de crèdit, segons un estudi

Actualizado 30/7/2008 20:38:59 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 de juliol (EUROPA PRESS)

El 64,4 % dels homes de 35 a 44 anys residents a Mallorca són els més donats a perdre la seva targeta de crèdit, segons un estudi realitzat per la companyia CPP, Protecció i Serveis d'Assistència.

Segons un comunicat, l'ús de les targetes creix a Espanya cada dia, de fet, només a Espanya existeixen actualment 75 milions d'elles en circulació. En aquest context, els descuits i els robatoris estan a l'ordre del dia.

Per aquest motiu, l'empresa CPP Protecció i Serveis d'Assistència ha publicat un estudi en el qual es presenten les dades corresponents als incidents amb els diners de plàstic a Balears. Segons les dades aportades, les illes són ara un poc més segures que fa un parell d'anys, a l'haver baixat una posició en el rànquing de Comunitats Autònomes amb major índex de robatoris, passant de la novena el 2005 (2.34%) a la dècima el 2007 (2.29%).

Així, Mallorca, Eivissa i Menorca acumulen cadascuna d'elles més d'un 70 % dels contratemps relacionats amb les targetes dins de les illes. Els tres nuclis més importants de la regió acumulen un 83,7 %, un 74,4 % i un 76,9 % de l'extraviaments respectivament.

En la via pública, de la mateixa manera que a la resta d'Espanya, es produeixen més del 50 % dels casos. Un altre dels entorns on es van produir un major nombre d'incidents van ser els llocs d'oci (restaurants, centres comercials, bars) amb gairebé el 20 %. Com punt positiu cal destacar la seguretat dels transports de la Comunitat, en els que l'índex de sostraccions està entorn del 10 %, davant de la mitjana nacional que se situa en un 18 %.

Els homes semblen preocupar-se menys per la seguretat de les seves targetes que les dones, ja que van patir el 64,4 % dels incidents, mentre que elles no van arribar al 38 %. Al seu torn, el rang d'edat més afectat és el que va dels 35 als 44 anys, sent els joves, de 18 a 24 anys, els que menys robatoris i pèrdues presenten.

Alhora, i tot i el que se sol creure, són les pèrdues i no els robatoris la causa més freqüent en l'extraviament de les targetes. A les Illes l'extraviaments superen en un 9,8 % als furts, de la mateixa manera que a la resta d'Espanya, on la mitjana nacional de distraccions, amb un 58 %, és la principal causa dels incidents.

Pel que fa a com es perden les targetes, cal destacar que la forma més habitual de quedar-se sense elles és la pèrdua de la cartera, seguida del robatori de la bossa, especialment a l'estiu i Nadal (48,9% entre totes dues), ja que en vacances l'ús que es fa d'elles és molt més gran i es tendeix a estar més relaxat, el que propicia un augment dels casos.

Per evitar el furt o pèrdua de les targetes CPP aconsella assegurar-se de la devolució de la targeta després de fer un pagament, tenir sempre a prop els objectes personals en mitjans de transport, utilitzar un moneder cinturó, no deixar les bosses i carteres a la vista, revisar els caixers i prestar atenció a la gent que ronda prop de d'ells, avisar al banc que usaràs la targeta fora de la teva ciutat habitual, guardar els números d'emergència per bloquejar la targeta en cas de robatori i verificar els comprovants del banc a l'arribar a casa.

Lo más leído

 1. 1

  Nuevo récord de conversión de energía solar en electricidad

 2. 2

  Teorizan meteoritos que alcanzan la Tierra a velocidad relativista

 3. 3

  Celaá rebajará a 5 la nota para acceder a las becas universitarias y eliminará las cuantías variables

 4. 4

  Toñi Moreno presume de su paseo con su pequeña Lola

 5. 5

  González dice que se le cayeron "los palos del sombrajo" al intentar verse representado en la investidura de Sánchez