MÉS per Mallorca expressa la seva "indignació" i diu que la Llei educativa no inclou el català com a llengua vehicular

Publicado 27/11/2019 17:28:39CET
La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets.
La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets. - MÉS PER MALLORCA

   Fonts de l'executiva del partit han expressat el seu malestar pel fet que "March pretengui consensuar la Llei amb la dreta abans que amb els seus socis de Govern".

   PALMA DE MALLORCA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

   La formació de MÉS per Mallorca ha expressat la seva "indignació" en considerar que la Llei educativa no inclou el català com a llengua vehicular i ha afirmat que no recolzarà la mateixa si no es modifica aquest apartat.

   Segons ha detallat la formació en un comunicat, la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha lamentat que el conseller d'Educació del Govern, Marti March, "no hagi inclòs en el text" d'aquesta Llei "la necessitat d'assegurar que, com a mínim, el 50 per cent de les assignatures han d'impartir-se en català, per garantir la normalització de la llengua pròpia i la cohesió social".

   En aquest sentit, Busquets ha explicat que el conseller March i la presidenta del Govern, Francina Armengol, "saben perfectament que aquest tema és una línia vermella per MÉS per Mallorca".

   A més, fonts de l'executiva del partit han expressat el seu malestar pel fet que "March pretengui consensuar la Llei amb la dreta abans que amb els seus socis de Govern".

   En aquest sentit, el coportaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha considerat que "no es pot estar amb els promotors del TIL sense trair l'esperit de les samarretes verdes".

Contador

Para leer más