Mig centenar d'infermeres i auxiliars es concentra en Son Dureta per la imposició del sistema de torns

Actualizado 11/11/2008 19:47:03 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de novembre (EUROPA PRESS)-

A prop de mig centenar d'infermeres i auxiliars del Servei d'Urgències d'adults de Son Dureta es van concentrar aquest matí davant de les portes del centre hospitalari per la "imposició" del sistema de torns de treball, que ha generat el "descontentament generalitzat" entre el personal.

En declaracions a Europa Press, la secretària d'organització de la federació de sanitat de CCOO, Marisol Roldán, va assenyalar que la mobilització respon a la "gestió dolenta i la negació sistemàtica al diàleg" per part de la direcció d'Infermeria que "intenta imposar de manera unilateral uns torns que empitjoren les condicions laborals d'un col·lectiu de professionals que per si mateix ja suporta una càrrega important de treball", va indicar.

"Si al debat, no a la imposició", és un dels lemes dels manifestants que cada dia sortiran al carrer "fins que no es produeixi un acostament" entre direcció i el personal d'Infermeria.

A això se suma a més la denegació dels dies de lliures disposició, una situació que, segons la representants sindical, afecta també a treballadors d'altres àrees de l'hospital, "el que ens fa témer que el que és nostre és només la punta de l'iceberg".

Aquest malestar ha estat mostrat l'Autoritat Laboral de l'Hospital en general i la direcció d'Infermeria en particular, "a l'haver esgotat totes la possibilitats per poder negociar els torns de treball, davant de la vulneració dels dies de lliure disposició, permisos i llicències dels treballadors d'aquest servei", amb la part social i la Direcció d'Infermeria, tal com es preveu en la normativa que regula aquesta matèria i aquest dret".

Així, està previst que es realitzin concentracions davant de la porta principal de l'edifici A de Son Dureta, entre les 11.00 i les 11.20 hores, cada dia de dilluns a divendres, fins que la Gerència "canviï l'actitud i es mostri disposada a dialogo i ens reuneixi tal com se'ls ha sol·licitat reiteradament".