La militància d'EUIB decideix aquest dissabte el futur de la coalició amb Podem a Balears

Publicado 27/7/2019 14:50:54CET
Logo d'Esquerra Unida a Balears.
Logo d'Esquerra Unida a Balears. - LOGO EUIB - Archivo

   El partit ha rebut una proposta de Podem en la qual plantegen l'entrada de membres d'EUIB a càrrecs intermedis de Govern i Consells

   PALMA DE MALLORCA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

   La direcció permanent d'Esquerra Unida a Balears (EUIB) ha convocat per a aquest dissabte una assemblea en la qual la militància del partit decidirà el futur de la coalició amb Podem a les Illes, confluència amb la qual, sota la marca Unides Podem, ambdues formacions van concórrer a les eleccions autonòmiques.

   Segons ha explicat el coordinador d'EUIB a Balears, Juanjo Martínez, a Europa Press, la formació ha rebut en els últims dies una oferta de Podem en la qual el partit morat planteja l'entrada de membres d'EUIB en el Govern i en els Consells Insulars a través de càrrecs intermedis.

   Així mateix, en aquesta proposta Podem accepta la creació d'un òrgan de coordinació entre tots dos partits per prendre decisions conjuntament.

   En les últimes setmanes, EUIB ha censurat en repetides ocasions que Podem hagi aplicat polítiques de forma "unilateral" i hagi pres decisions sense consultar-les prèviament amb els seus socis, en relació a les negociacions de Podem amb PSIB i MÉS per Mallorca per conformar els equips de govern en el Govern i en els Consells.

"VOLUNTAT" DE MANTENIR L'ALIANÇA

   Segons explica Martínez, a la direcció d'EUIB no hi ha una posició "unànime" sobre el futur de la coalició amb Podem, però sí existeix "voluntat" de mantenir l'aliança.

   "Hem de valorar si les condicions que ens ofereixen són les òptimes per desenvolupar les nostres polítiques", assenyala Martínez, qui reitera que serà la "militància" qui decideixi en assemblea el futur de la coalició.

   Cal recordar que el passat 15 de juliol, EUIB va enviar una carta a la militància en la qual el partit assegurava sentir-se "decebut" amb Podem en entendre que la formació morada havia incomplert l'article 4 de la coalició, el qual estableix un òrgan de govern mixt entre EUIB i Podem per decidir qüestions que afecten a la coalició.

Para leer más