Miquel Mir compareixerà al Parlament per informar sobre les negociacions respecte a les aigües de Cabrera

Publicado 5/9/2019 19:44:55CET
Cabrera.
Cabrera.CAIB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 5 Sep. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, compareixerà al Parlament per informar sobre les negociacions amb el Ministeri de Transició Energètica respecte a la gestió de les aigües de Cabrera.

Així ho ha anunciat aquest dijous MÉS per Mallorca, que havia registrat la sol·licitud de compareixença. Segons el partit, MÉS acudirà al Parlament per defensar "que el Govern balear ha de mantenir la direcció del Parc Nacional de Cabrera en un únic ens".

En una nota informativa, MÉS ha alertat dels "perills de la creació d'una estructura paral·lela de gestió" i ha exigit que la gestió íntegra del Parc sigui per a Balears, "per evitar conflictes de coordinació, vigilància o la concessió de permisos".

Des de MÉS entenen que la Llei estatal de biodiversitat preveu que les comunitats autònomes puguin gestionar les aigües exteriors si existeix una continuïtat ecològica. El partit ha traslladat aquesta postura als seus socis de govern, Unidas Podemos i PSIB.

MÉS ha subratllat que un informe tècnic avala la interpretació de la Conselleria dirigida per Mir, el compromís del qual és treballar aquesta legislatura per "incrementar la superfície de territori protegit".

Al febrer es va aprovar l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, la qual cosa ho va convertir en l'àrea marina protegida més gran del Mediterrani, amb un total de 90.800 hectàrees protegides.

Contador