Actualizado 16/07/2009 21:35 CET

Mor a Mallorca la tercera víctima a Espanya com a conseqüència de complicacions derivades de la grip A/H1N1

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Una dona de 33 anys que estava ingressada a l'Hospital Son Llàtzer, a Palma, ha mort avui com a conseqüència de complicacions derivades de la nova grip A/H1N1, segons la informació facilitada per la Conselleria de Salut i Consum al Ministeri de Sanitat i Política Social.

Aquesta dona va ingressar a l'Hospital Son Llàtzer el passat 12 de juliol. Es tracta de la tercera persona que mor a Espanya com a conseqüència de complicacions derivades de la grip A/H1N1.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, compareix des de les 19.30 hores davant dels mitjans de comunicació a l'Hospital Son Llàtzer per explicar els detalls d'aquest cas.

Amb la informació nacional i internacional disponible fins ara, el Ministeri subratlla que el virus provoca de manera general una grip lleu que respon bé als tractaments convencionals en gairebé tots els casos. Dels 14.600 casos que s'han detectat a Europa, hi ha hagut 17 morts, de manera que, de moment, la mortalitat és inferior a la registrada per a la grip estacional. Ara mateix, a Espanya hi ha 1.222 casos confirmats.

El Ministeri també vol recordar que ens trobem en la fase 6 d'una pandèmia. La situació de pandèmia declarada per l'OMS implica disseminació i no major gravetat, de manera que no es recomana restringir la mobilitat dels ciutadans. Tot i això, el Sistema Nacional de Salut té els sistemes de vigilància epidemiològica i els dispositius d'atenció sanitària completament activats per assegurar una correcta detecció precoç i una adequada i eficaç atenció sanitària.

Lo más leído

 1. 1

  Estado de alarma | Directo: El BOE publicará en breve el decreto del estado de alarma y entrará en vigor inmediatamente

 2. 2

  ¿En que consiste el nuevo estado de alarma? Estas son las principales medidas

 3. 3

  El Gobierno decreta un nuevo estado de alarma que quiere prolongar hasta el 9 de mayo y pide al PP que lo apoye

 4. 4

  Sánchez convoca este domingo a las 10.00 un Consejo de Ministros extraordinario para declarar el estado de alarma

 5. 5

  El Gobierno confirma la llegada de Leopoldo López a Madrid y condena la detención de personal en Venezuela