La 'Mostra de Cinema de Muntanya' torna a Palma a partir del dilluns

Cort i CAIB presenten la Mostra de Cinema de Muntanya
CAIB
Publicado 27/2/2019 16:51:21CET

   PALMA DE MALLORCA, 27 Febr. (EUROPA PRESS) -

   El director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha presentat aquest dimecres la 10a edició de la 'Mostra de Cinema de Muntanya de Palma', que tindrà lloc del 4 al 22 de març.

   Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat, també han participat a l'acte el coordinador de la 'Mostra de Cinema de Montanya de Palma', Bartomeu Tomás; el director insular de Cultura, Rafel Maria Creus; la directora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Marta Ferré; i el cap de Relacions Institucionals i Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença, Juan José Caldés.

   Aquest any les projeccions es duran a terme en quatre espais diferents de la ciutat: És Baluard, el Teatre Municipal Xesc Forteza, el Teatre Principal de Palma i el Teatre Municipal Catalina Valls.

   Amb motiu del desè aniversari, s'ha programat, per al dia 5 de març, un concert de muntanya a càrrec de Tomeu Moll-Mas, qui interpretarà al piano obres de Messian, Severac i Mussorgski, i de l'Orfeó Universitat de les Illes Balears (UIB), que dirigirà Concepció Oliver, amb un repertori de cançó popular i tradicional de muntanya.

   D'altra banda, s'ha convocat un certamen de curtmetratges de muntanya i naturalesa, en el qual s'han premiat tres treballs que seran exhibits en la sessió del dia 15 de març en el Teatre Municipal Catalina Valls.

   Pel que fa a la programació, es projectaran cinc produccions internacionals; tres produccions de Balears amb dues estrenes; una producció espanyola amb la participació dels protagonistes; una presentació audiovisual amb la participació de la protagonista; tres curtmetratges premiats; la projecció d'una obra essencial del cinema de Mallorca amb acompanyament de piano en directe, i una producció internacional que es veurà per primera vegada en pantalla gran a Espanya.

   A més, el certamen comptarà amb tres convidats d'excepció, que són Silvia Vidal, muntanyenca i escaladora, Eneko i Iker Pou, dos germans escaladors bascos molt vinculats a Mallorca i de prestigi internacional, i Toni Escandell: cineasta menorquí.

Contador

Para leer más