30 de març de 2020
 
Actualizado 14/2/2008 20:32:47 CET

Nájera demana l'esforç de tots els agents socials per fer possible la reducció de la sinistralitat laboral

La Conselleria de Treball suspèn l'activitat de dues empreses per incomplir normes de prevenció de riscos laborals

PALMA DE MALLORCA, 14 de febrer (EUROPA PRESS)

La consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, ha demanat avui l'esforç de tots els agents socials a fi de fer possible l'objectiu que es marcà el seu departament de reduir en un 30 % els índexs de sinistralitat laboral a Balears, pretensió prevista dins del pla de xoc que el Govern aprovà el mes de gener passat.

Així ho ha manfiestat durant la Comissió d'Afers Socials celebrada aquesta tarda al Parlament, on ha reiterat que els eixos fonamentals per aconseguir la disminució dels alts nivells d'accidents laborals de la Comunitat Autònoma són la sensibilització, la inspecció i el control de les empreses, la prevenció i la transparència, i la implicació dels agents.

Entre d'altres aspectes, la consellera va recalcar la necessitat d'impulsar accions de formació dirigides especialment a treballadors immigrants, a causa de l'augment d'incidents entre aquest col·lectiu, amb la posada en marxa d'aules itinerants que arribin a totes les empreses i, per tant, a tots els treballadors. "La sensibilització en aquests casos és molt important perquè la societat té dret a la salut i a la seguretat a la feina", va incidir.

Alhora, altres de les qüestions sobre les quals va aprofundir és la necessitat de controlar i vigilar a les empreses amb alts índexs de sinistralitat, incloent l'Administració pública, respecte a la qual cosa va assenyalar que l'activitat de dues empreses ja ha estat suspesa després de comprovar-se que el seu exercici "no era el correcte" en relació amb les mesures de prevenció de riscos laborals.

També va fer referència a l'increment de la plantilla de la Direcció General de Salut Laboral en un 75 %, amb una primera incorporació de 12 tècnics en prevenció de riscos laborals, i a la necessitat d'habilitar-los amb l'increment de les seves facultats i competències previstos a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Pel que fa a xifres, la titular de Treball i Formació va recordar que el perfil de l'accidentat balear el 2007 correspon al d'un home d'entre 25 i 29 anys, amb una antiguitat a l'empresa d'entre dos dies i sis mesos, pertanyent a la construcció en general, amb una activitat física relacionada amb l'aixecament o la baixada d'objectes i un contracte temporal a temps complet.

Tal com va afirmar, el 30,5 % dels accidents produïts l'any passat van tenir lloc en la construcció mentre que el 56,5 % es van produir en el sector serveis. "Cal convertir el problema de la sinistralitat laboral en una prioritat social i liderar una actuació immediata que trenqui aquesta tendència creixent d 'accidents", ha afirmat.

"PRETENSIONS REALISTES"

Per la seva banda, el diputat del PP i ex-conseller de Treball, Cristòfol Huguet, va recalcar la necessitat de "sentir-se convençut a l'hora de posar en marxa noves actuacions en aquesta matèria", mentre que va fer referència al descens de sinistralitat que es produí el 2006 respecte a l'any anterior. "No tot són xifres negatives", va remarcar.

Mentrestant, la diputada del Grup Mixt, Marian Suárez, va considerar que els objectius marcats per la Conselleria són pretensions "realistes", i alhora des de UM Josep Melià va manifestar que el Pla conté elements "molt atractius i necessaris que deuen assolir-se amb l'esforç de tots". Finalment, la diputada socialista Margarida Mercadal va assenyalar que "no es podia permetre que Balears estigués entre les Comunitats amb més alt índex de sinistralitat".

Lo más leído

 1. 1

  Pablo Iglesias recalca que, según la Constitución, toda la riqueza del país está “subordinada al interés general"

 2. 2

  Muere la madre de Antonio Montero

 3. 3

  Margarita Robles reconoce que la situación puede "volver a reproducirse" en otoño y admite "fallos"

 4. 4

  Moncloa anuncia que Fernando Simón está a la "espera de su posible positivo" por coronavirus, detectado anoche

 5. 5

  La lista de profesionales que podrán seguir trabajando este lunes