Només el 6% dels directius preveu augmentar la contractació en el segon trimestre, segons Manpower

Publicado 12/3/2019 18:12:12CET

   PALMA DE MALLORCA/MADRID, 12 Març (EUROPA PRESS) -

   Els directius de ManpowerGroup de la zona Nord-est d'Espanya, que inclou Balears i Catalunya, són els que compten amb millors perspectives de contractació, segons l'estudi de ManpowerGroup 'Projecció d'ocupació' per al període abril-juny.

   A l'àmbit nacional, el 6% dels directius espanyols esperen augmentar la contractació en el segon trimestre, enfront del 86% que no preveu canvis i el 5% que estima que reduirà personal en les seves empreses.

   Restant el percentatge d'empresaris que preveuen incrementar la seva plantilla del percentatge que espera reduir-la s'obté la projecció d'ocupació neta, que per al segon trimestre se situa, aplicant ajustos estacionals, en el 0%, la xifra més baixa dels últims quatre anys.

   Comparant les dades tant amb el trimestre anterior com amb el mateix període de 2018, les previsions descendeixen tres punts, segons Manpower, que aprecia una "desacceleració gradual de la creació d'ocupació" en paral·lel a l'alentiment del creixement econòmic.

   D'acord amb les dades d'aquest informe, per a l'elaboració del qual s'entrevista a prop de 60.000 directius de 44 països, els directius de Croàcia, Taiwan, el Japó, els Estats Units, Grècia i Hong Kong són els que anuncien plans de contractació més favorables per al segon trimestre, mentre que els d'Argentina, Hongria, Espanya i Singapur són els més pessimistes.

PREVISIONS POSITIVES A CINC ZONES ESPANYOLES

   L'estudi divideix Espanya en sis regions: Centre (Castella-la Manxa i Madrid); Est (Comunitat Valenciana i Múrcia); Nord-est (Balears i Catalunya); Nord-oest (Astúries, Castella i Lleó i Galícia); Nord (Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i País Basc); i Sud (Andalusia, Canàries i Extremadura).

   Els empresaris de quatre d'aquestes sis regions mostren perspectives positives de contractació de cara al segon trimestre de l'any. Els directius de la zona Nord-est són els que registren les millors perspectives, seguits dels del Centre, l'Est i el Nord. Els directius de la regió Sud i els de Nord-oest són els únics amb una projecció d'ocupació negativa.

   Per sectors, els directius d'Energia són els més optimistes respecte a l'evolució de l'ocupació en el segon trimestre, mentre que els d'hostaleria són els més pessimistes, doncs són els que preveuen retallar en major mesura la seva plantilla entre abril i juny.

   Segons la grandària de l'empresa, les grans empreses registren les previsions de contractació més altes per al segon trimestre, seguides de les empreses mitjanes, i a més distància, de les petites. Per contra, les microempreses preveuen retallar personal en aquest període.

Contador