La nova web de races autòctones del Govern es presenta a la Fira de Sineu

La nova web de races autòctones del Govern es presenta en la Fira de Sineu
CAIB
Actualizado 5/5/2019 15:03:48 CET

   També s'han lliurat els premis dels concursos morfològics d'ovella vermella, cabra i de gossos de bestiar

   PALMA DE MALLORCA, 5 Maig (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assistit, aquest diumenge, a la Fira de Sineu, on s'ha presentat la nova web de races autòctones del Govern i s'han lliurat els premis dels concursos morfològics d'ovella vermella mallorquina, de cabra mallorquina i de gossos de bestiar.

   Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, l'objectiu de la web http://racesautoctonesib.com, desenvolupat per Semilla, és oferir un punt de referència on trobar informació sobre les races autòctones de Balears dirigida criadors i a la societat en general.

   La web conforma, també, una eina de treball per a les associacions de criadors ja que, segons la Conselleria, "donarà visibilitat a les races i serà un lloc on tot aquell interessat a conèixer, criar o participar en la seva conservació podrà consultar la manera de fer-ho".

   La nova web dóna cobertura, a més, a la demanda de la nova normativa en zootécnia R(UE) 2016/ 1012 i RD 45/2019, que estableix l'obligatorietat de publicitar totes les tasques i programes que desenvolupen les associacions reconegudes oficialment.

CONCURSOS MORFOLÒGICS DE L'OVELLA VERMELLA I LA CABRA MALLORQUINES

   Vidal, acompanyat del conseller de Treball, Iago Negueruela, i del director general d'Agricultura, Mateu Ginard, ha lliurat els premis dels concursos morfològics.

   Els premiats d'aquest any del IV Concurs morfològic Ovella Vermella Mallorquina han estat Roca Gelabert (Sa Tanca, Algaida), Jaume Prohens (Son Bordils, Inca), Toni Barceló (Son Marió, Llucmajor)

   Respecte al IV Concurs Morfològic de Cabra Mallorquina els premiats han estat Miquel Viver (És Puig-Ses Roques, Alcúdia), Bartolomé Vives (Son Toni, Sa Pobla), i Miquel Garcies (Alfabia Binissaba, Bunyola).

Contador

Para leer más