Actualizado 11/08/2009 19:45 CET

El número d'informació al turista ha rebut ahir més de 170 trucades

PALMA DE MALLORCA, 11 Ago. (EUROPA PRESS) -

La xifra de trucades rebudes per part del número gratuït d'informació al turista, 900 900 365, habilitat la setmana passada pel Govern ha augmentat ahir de manera "considerable". Així, després d'atendre una mitjana diària de 20 trucades des que entrés en funcionament dimarts passat, dia 4 d'agost, el número total de trucades rebudes ahir ha pujat a les 174.

En un comunicat, el Govern ha explicat que de totes les trucades efectuades ahir, la gran majoria han estat rebudes des del Regne Unit, seguit de les de Mallorca i la resta d'Espanya, així com les procedents d'Alemanya.

D'altra banda, els principals temes consultats pels turistes han estat gairebé els mateixos que durant tota la setmana passada, girant sobretot entorn de qüestions de turisme i seguretat, mentre que els que feien referència explícitament al terrorisme han estat mínims. Així, les preguntes més repetides fins ara pels turistes han versat sobretot al voltant dels transports cap a i des de les Illes, sent el normal funcionament de l'aeroport una dels principals dubtes plantejades.

En la mateixa línia, una de les preguntes més freqüents ha estat sobre si cal prendre alguna mesura especial per agafar els vols. Finalment, també s'han rebut diverses trucades preguntant si el recent augment dels efectius policials desplegats és perceptible com a tal pels visitants a l'arxipèlag.

El creixement de trucades experimentat aquest dilluns respon tant a les consultes sorgides com a conseqüència dels artefactes de poca potència explosionats per ETA diumenge passat a Mallorca, així com de la campanya de comunicació iniciada per donar a conèixer el servei tant a Espanya com en altres països europeus com Alemanya i Anglaterra.

El número també és accessible des de l'estranger marcant prèviament el prefix internacional d'Espanya +34 i per a les trucades des d'Alemanya -país que se situa com el principal mercat emissor per al turisme balear- també s'ha habilitat un número gratuït internacional: 0800 180 66 80. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dissabte de 10.00 hores a 18.00 hores.

La posada en marxa del número gratuït d'informació al turista forma part d'una nova línia de comunicació del Govern per millorar els canals de comunicació i informació amb els turistes que visiten l'arxipèlag, volent facilitar-los el ràpid accés a consultes sobre l'actualitat i l'última hora en l'illes.