Actualizado 04/09/2008 19:56 CET

Obert el termini per presentar-se al concurs de Música Jove de Mallorca 2008

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El termini per presentar-se al concurs de Música Jove de Mallorca 2008 ja és obert i en ell podran participar les formacions musicals de qualsevol estil musical -pop, rock, heavy, ska, reggae o rumba, entre d'altres-, que no poden tenir editat cap treball discogràfic ni formalitzat cap contracte abans de presentar-se al certamen, excepte els grups que hagin participat en algun disc recopilatori.

Així ho va exposar avui l'entitat Joves de Mallorca per la Llengua, que va assenyalar que, per participar, els grups o solistes han d'enviar la seva maqueta en format MP-3 o WMA a info@jovesllengua.cat o a Joves de Mallorca per la Llengua, al carrer del Pare Bartomeu Pou, 31, baixos, a Palma.

Segons les bases, els grups han de ser formacions que cantin (o titulin, si és el cas) els seus temes habitualment en català, i les maquetes han d'anar acompanyades d'un dossier que inclogui la biografia de la banda, les dades dels seus components i una fotografia recent del grup. Alhora, la participació no pot implicar en cap cas cap despesa econòmic per a l'entitat organitzadora.

En concret, la data límit per a la presentació de les maquetes i el dossier és el pròxim dia 19, i l'organització informarà dels grups que participaran a la final del 30 de setembre.

Tal com van agregar des de Joves de Mallorca per la Llengua, totes les maquetes entraran en una fase de preselecció que el jurat valorarà el contingut de les cançons. En aquest sentit, no es tindrà en compte la qualitat dels registres, sinó la qualitat de les lletres i músiques i la conjunció del grup. D'aquesta selecció sortiran quatre grups per tocar a la final.

Aquestes quatre bandes finalistes realitzaran una actuació en directe l'11 d'octubre amb motiu de l'acte de presentació del nou curs Joves de Mallorca per la Llengua, acte en el qual, per votació popular, sortirà el guanyador del sisè concurs de Música Jove.

El jurat qualificador estarà format per dos experts musicals, dos músics i un membre de l'emissora sisradio.cat. El premi per al guanyador serà la possibilitat de participar en una de les grans activitats que porti a terme l'entitat al llarg del curs 2008/09.