Actualizado 18/12/2008 19:14 CET

Ordinas apunta a Cardona i Viaene com els únics que van poder autoritzar el pagament per transportar propaganda del PP

Agents de la Policia Nacional registren un altre cop la casa d'Ordinas, a Consell, per buscar noves proves al voltant al cas Scala

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

L'ex gerent del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), Antònia Ordinas, va apuntar avui a l'ex conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Joan Cardona, i a l'exdirector general de Promoció Industrial, Kurt Viaene, com els únics responsables que van poder autoritzar el pagament del transport de publicitat electoral del PP entre Palma i Eivissa a càrrec de l'organisme públic.

Així ho va exposar a preguntes de la jutgessa d'instrucció número 5 de Palma, Piedad Marín -que instrueix el cas Scala-, i del fiscal anticorrupció Pedro Horrach, durant la vista celebrada aquest matí als jutjats de Via Alemanya de Palma, on Ordinas va ser interrogada al voltant al suposat desviament de partides econòmiques procedents del CDEIB per finançar el transport de fullets electorals del PP a l'illa pitiüsa en les passades eleccions autonòmiques i municipals.

En declaracions a Europa Press, fonts judicials van afirmar que durant l'interrogatori, en què només va accedir a respondre a preguntes de Marín i Horrach i es va oferir a ser esmentada un altre cop per declarar, li van exhibir una factura relacionada amb l'enviament de la propaganda, que va considerar "irregular" ja que no portava "cap segell d'entrada". Sobre aquesta qüestió, va assegurar no haver vist "mai res semblant i encara menys per al transport de fullets a Eivissa".

Mentrestant, l'ex gerent ha reconegut que Cardona va ser qui va encarregar la confecció dels fullets al dissenyador de Binissalem Joan Rosselló -un altre dels imputats en la causa-, segons van manifestar altres fonts presencials en la vista, malgrat que va assegurar "no tenir ni idea" sobre els detalls que envolten al transport de la propaganda. Rosselló haurà de declarar el dia 14 de gener a les dependències judicials per donar la seva versió dels fets.

Les mateixes fonts van recordar que, segons la Fiscalia, s'han localitzat diverses factures per valor de més de 13.000 euros que acreditarien el trasllat de la propaganda sufragat pel Consorci. Pel que sembla, les caixes que contenien els fullets, amb un pes de més de sis tones, van ser camuflades per al seu transport camuflades sota l'aparença de productes de la marca 'Balears Cinc Estrelles'. Fins ara, aquesta peça del cas es trobava sota secret sumarial, de manera que no havia transcendit públicament.

La imputada, que fa dies que va quedar en llibertat sota fiança de 100.000 euros, va arribar a les dependències judicials entorn de les 10.30 hores acompanyada del seu advocat Eduardo Valdivia, i tan sols es va limitar a assegurar que es troba "molt bé", davant de les preguntes dels periodistes congregats.

NOU REGISTRE EN L'HABITATGE D'ORDINAS

Després a la seva declaració davant de la jutgessa, agents del Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional van portar a terme un nou registre a la casa de Ordinas, ubicada al municipi de Consell, on també va estar present el fiscal Horrach i l'advocat Jaime Campaner. Tal com van explicar les mateixes fonts, es tracta d'una continuació del registre portat a terme el mes d'octubre passat.

En aquest cas, els agents s'han portat diversos expedients del despatx on treballava l'ex gerent del CDEIB i situat a la planta superior de l'habitatge, que es trobava precintat. Durant el registre també es van presentar de manera accidental efectius de la Policia Local, després que el batle de la població, Andreu Isern, els avisés que "havia gent" a la casa d'Ordinas.