Orquestra de Joves Intérprets dels Països Catalans actuarà per primera vegada a Mallorca per homenatjar Baltasar Samper

Publicado: lunes, 25 agosto 2008 14:05

PALMA DE MALLORCA, 25 d'agost (EUROPA PRESS)

L'Orquestra de Joves Intérprets dels Països Catalans (OJIPC) es pujarà dissabte dia 30 d'agost, en una actuació oberta al públic, a l'escenari del Teatre Principal de Palma en el marc de la temporada 'Baltasar Samper' per interpretar, entre d'altres peces musicals, 'Mallorca. Suite simfònica' (1929), del citat compositor mallorquí, en la serà la seva primera actuació a l'illa.

Així ho va presentar avui la consellera de Joventut i Igualtat de Mallorca, Josefina Ramis, qui va afirmar que des del departament que dirigeix se senten satisfets de recolzar una iniciativa portada a terme pels propis joves, a més de recolzar projectes que donin a conèixer la cultura mallorquina.

La presidenta i fundadora del Fòrum Musicae, Magdalena González, va manifestar que l'actuació d'aquest dissabte és un "somni convertit en realitat" ja que estan "a casa". Alhora, va destacar el suport del Consell de Mallorca, que ha aportat 18.000 euros a més de facilitar el trasllat dels músics a l'illa.

González va explicar que, en el concert de dissabte que ve, l'OJIPC estrenarà 'Suite en El meu', escrita en 1919 per Eduard Toldrà i, amb motiu de la celebració del 'Any Jaume I', l'orquestra tocarà per primera vegada l'himne 'La Mata de Jonc', compost per Joan Martorell i Adrover, basat en els himnes de tots els territoris que en el passat van formar part dels Països Catalans.

Per la seva banda, la gerent de l'OJIPC, Carla Riera, va destacar que la formació musical és una "plataforma" perquè aquests joves puguin recalar en orquestres professionals, a més de ressaltar la magnitud del projecte, tenint en compte que té el finançament de les institucions dels diferents territoris de procedència dels músics.

La novetat serà la gravació d'un disc amb el concert que l'OIJPC oferirà el dissabte 30 d'agost al teatre Principal de Palma. Aquest disc s'afegeix als tres ja editats pels músics.

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, va explicar Ramis, va néixer en el 2004 impulsada pel 'Fòrum Musicae. Centre de dinamització dels ensenyaments musicals a Balears', amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural. Està formada per 75 joves d'entre 18 i 26 anys nascuts el L'Alguer, Balears, Catalunya, València i la Franja de Ponent.