Palma celebra la Festa de l'Estendard aquest dilluns

Façana de l'Ajuntament de Palma
EUROPA PRESS - Archivo
Actualizado 31/12/2018 10:02:45 CET

PALMA DE MALLORCA, 31 Dic. (EUROPA PRESS) -

Palma celebra aquest dilluns la celebració de la Festa de l'Estendard, que se celebra cada 31 de desembre a la capital de Balears, per commemorar l'entrada de les tropes del Rei Jaume I. A més, durant els actes previstos per a aquesta jornada, s'escenificarà el lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat.

La celebració comença amb la col·locació de l'Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí a la Plaça de l'Ajuntament de Palma. Posteriorment, la comitiva d'autoritats es traslladarà a la Seu on se celebrarà una missa commemorativa presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

A l'acte, assistiran la presidenta del Govern, Francina Armengol, la vicepresidenta, Bel Busquets, així com el president del PP, Biel Company, entre altres representants polítics.

A les 12.00 hores, de tornada a la Plaça de Cort, tindrà lloc l'acte simbòlic de col·locació del pendó del Rei Jaume I i la representació de 'La Colcada' de Pere d'Alcantara Penya. Serà representada per Miquela Lladó i els infants de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Finalment, a les 12.15 hores tindrà lloc l'acte oficial d'entrega de les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens de Cort. Aquest any es distingirà a títol pòstum al director artístic Antoni Sòcies. A més, es lliuraran les medalles a la Galería 6ª, a Antoni Tarabini, al col·legi Sant Agustín, a Amadiba i a l'Associació de Donants de Sang.

Contador