25 de febrer de 2020
 
Actualizado 30/7/2008 20:24:32 CET

Palma tindrà aigua de qualitat en els pròxims 15 anys gràcies a un conveni entre el Govern i Emaya

PALMA DE MALLORCA, 30 de juliol (EUROPA PRESS)

La capital balear comptarà, durant els pròxims 15 anys, amb aigua de qualitat gràcies a un conveni signat avui pel Govern, a través de la Conselleria de Medi Ambient, i l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya), a més del subministrament addicional de 10 milions de metres cúbics anuals que se sumaran a la xarxa municipal.

Així ho va exposar avui en roda de premsa el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, qui va explicar que la injecció dels 10 milions de metres cúbics d'aigua que es realitzarà cada any procedeix dels aqüífers de Sa Marineta, s'Extramera, així com de les plantes dessalinitzadors de la Badia de Palma i de Sa Costanera, i per la qual Emaya pagarà a la Conselleria prop de de set milions d'euros a l'any.

En aquest sentit, Grimalt va afegir que els ciutadans han de seguir fent un consum "responsable" de l'aigua, ja que si s'utilitza de manera errònia, no podrà proveir a la capital en els 15 pròxims anys.

Alhora, Grimalt, qui va estar acompanyat per la presidenta de la institució municipal, Cristina Cerdó, va recordar que en poques setmanes es posarà en marxa el transvasament de Sa Costanera, amb un cabal de 14 metres cúbics anuals.

PROTOCOL SOBRE EL CÀNON DE L'AIGUA

Per la seva banda, Cerdó va apuntar que la institució que dirigeix i la Conselleria de Medi Ambient també van signar un protocol de col·laboració per la qual el Govern finançarà importants obres de sanejament en el període comprès entre 2008 i 2011, a través del cànon de l'aigua.

En aquest sentit, Cerdó va assenyalar que el departament que dirigeix Grimalt abonarà en els pròxims quatre anys un total de 31,2 milions d'euros --a raó de 7,8 milions anuals-- a Emaya per portar a terme les esmentades obres.

Entre les principals inversions que es finançaran destaquen el tancament dels abocaments de la Platja de Palma, així com millores en els equips de les estacions depuradores d'aigües residuals, i la renovació de les impulsions costaneres.