27 de febrer de 2020
 
Actualizado 5/7/2010 20:15:29 CET

Panamà albergarà un centre Microsoft sobre turisme dependent del qual es troba al ParcBit de Palma

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, signarà en les pròximes setmanes un conveni amb el president de Panamà, Ricardo Martinelli, perquè aquest país alberg un centre Microsoft dedicat a la innovació en matèria turística, que dependrà del qual el gegant informàtic va establir al ParcBit fa un any, i que abraçarà tota l'àrea de l'Amèrica Llatina.

Així ho ha revelat avui el cap de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, durant una roda de premsa en la qual ha valorat el semestre de la presidència espanyola de la Unió Europea i ha anunciat que la firma de l'acord tindrà lloc durant les "pròximes setmanes" amb el president panameny.

A més, segons ha detallat a Europa Press el director general d'Acció Exterior i Relacions amb la UE, Jordi Bayona, es tractarà d'una espècie de sucursal del centre que Microsoft ha obert en la comunitat balear el maig de l'any passat, el primer en el món d'aquestes característiques, i que se centra de manera molt específica en la generació de programari turístic. En concret, la firma de l'acord es preveu que tingui lloc a final de juliol, tot i que podria produir-se el setembre, si no fos possible abans per motius d'agenda.

Així, "amb la tecnologia creada a Palma es treballaria a Panamà", ha explicat Baiona, que ha afegit a continuació que aquestes instal·lacions seran, al costat de les de les Balears, les úniques existents en el món sobre innovació turística.

El centre situat al ParcBit de Palma es va crear amb l'aspiració de convertir-se en una referència mundial en aquesta matèria i, així, repercutir en la millora de la competitivitat del sector a través de l'impuls a l'ús de les tecnologies de la informació.

Concretament, el centre dóna suport al desenvolupament de les aplicacions tecnològiques destinades al turisme i és un punt de trobada de la transferència de coneixements entre les petites i mitjanes empreses de la Comunitat i la resta de centres d'innovació existents a la Península.

D'aquesta manera, possibilita a les empreses del sector millorar la seva productivitat i llançar nous serveis innovadors utilitzant les últimes tecnologies disponibles en el món del web 2.0, així com sistemes d'informació dins d'entorns mòbils o nous dispositius tàctils.

El conveni entre el Govern i Microsoft, que es va signar per un període de tres anys prorrogables i valorat en 400.000 euros anuals, estableix que el Parc Bit facilita l'espai per ubicar les instal·lacions del centre, equipament maquinari i l'equip humà, mentre que també proporciona col·laboració en les tasques de difusió de les accions formatives i divulgatives que es portin a terme.

Per la seva banda, Microsoft desenvolupa solucions innovadores i projectes pilot basats en les necessitats específiques del sector turístic local, que també seran exportables a altres àmbits territorials, tant nacionals com internacionals.