Publicado 25/09/2019 19:43CET

Parlament insta al Govern a que les compensacions per desplaaments d'usuaris de l'IbSalut es paguin en tres mesos

PALMA DE MALLORCA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat per unanimitat al fet que s'insti al Govern a que fixi l'obligació, per part del Servei de Salut (IbSalut), de fer efectiu el pagament de les compensacions per desplaaments d'usuaris d'aquest servei en un termini mxim de tres mesos.

En una comissió parlamentria aquest dimecres, s'ha aprovat aquesta proposició no de llei (PNL) del PP per la qual també es demana al Govern a modificar l'ordre vigent que regula les compensacions per desplaaments i estades dels usuaris de l'IbSalut fora de la seva rea per raó d'assistncia sanitria, amb la finalitat d'adequar-los als costos i despeses reals. També es demana que es revisi, d'acord amb les associacions de malalts i usuaris, l'ordre vigent que regula aquestes compensacions.

A més, també es demanda un mecanisme de revisió anual, que incorpori els increments d'IPC en les compensacions per desplaaments i estades dels usuaris per raó d'assistncia sanitria fos de la seva rea de salut.

La iniciativa ha estat presentada per la diputada del PP, Maria Asunción Pons, i al debat han participat els diputats Antonia Martín (Unides Podem), Juan Manuel Gómez (Cs), Josep Ferr (MÉS per Mallorca), Catalina Pons (El PI) i Irantzu Fernndez (PSIB).

Lo más leído

 1. 1

  La historia real tras Gambito de Dama, la serie de ajedrez de Anya Taylor-Joy en Netflix

 2. 2

  El Gobierno se aplica la subida de sueldo de los funcionarios que se negó a diputados y senadores

 3. 3

  Nuevos datos confirman posible impacto del asteroide Apophis en 2068

 4. 4

  Andalucía decreta cierre perimetral hasta el 9 de noviembre y confina las provincias de Granada, Jaén y Sevilla

 5. 5

  Garzón avisa a 25 equipos de fútbol de que deben extinguir sus contratos de publicidad de apuestas al final de temporada