Pep Mayans exigeix l'arribada de més guàrdies civils a Formentera

Actualizado 5/7/2010 16:12:43 CET

El diputat presentarà una Proposició no de llei per demanar que l'Estat aboni el plus d'insularitat als efectius destinats a l'illa

FORMENTERA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat per Formentera d'AIPF al Parlament, Pep Mayans, va exigir avui al ministeri de l'Interior i al delegat del Govern a Balears, Ramón Socias, la "immediata" arribada de més efectius de la Guàrdia Civil i l'arribada d'una dotació permanent d'agents de Tràfic de cara a la temporada d'estiu.

El diputat ha considerat "fora de lloc" que l'actual dotació de la Guàrdia Civil a Formentera, en plena temporada turística, sigui de deu agents, i alhora les carreteres de la pitïusa menor no tenen un destacament de Trànsit. Alguna cosa que, ha recordat el diputat en un comunicat, "no succeïa en molts anys".

"En plena temporada d'estiu el Govern Espanyol hauria de ser més previsor i dotar de suficients efectius a destinacions eminentment turístics com Formentera", ha lamentat el diputat.

Mayans ha criticat que "la seguretat dels veïns de Formentera i dels turistes que ens visiten és molt precària actualment ja que la Policia Local i la petita dotació de la Guàrdia Civil no poden fer front a una població que a l'estiu arriba a les 35.000 persones aproximadament, tot i els enormes esforços dels dos cossos".

Més encara, el diputat d'AIPF ha opinat que "la gran quantitat de vehicles que circulen per les carreteres de l'illa fan del tot necessari que arribi a Formentera ja una dotació permanent de la Guàrdia Civil de Trànsit perquè els conductors no relaxin les mesures de seguretat que han de complir al volant".

El diputat per la menor de les Pitiüses, conscient de la dificultat que té una illa perquè sigui elegida com destí laboral i més si es tracta de Formentera, on el nivell de vida és més car que en altres llocs i té una doble i fins i tot triple insularitat, demanarà al Parlament, a través d'una Proposició no de llei, que el Govern espanyol aprovi una dotació econòmica per pagar els plus d'insularitat als membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat que desenvolupen les seves tasques a Formentera.

Mayans ha considerat "de justícia" que l'Estat es faci càrrec d'aquest plus i va agrair l'esforç que s'ha fet per a la construcció de la nova casa quarter de la Guàrdia Civil, després de tants anys reclamant aquesta "important" infraestructura.