Pericay creu que els PGE mostren que Balears és una "nul·la preocupació" per al Govern de Sánchez

Xavier Pericay, en el Parlament (Cs)
Europa Press - Archivo
Publicado 12/1/2019 17:07:14CET

EIVISSA, 12 Ene. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a Balears, Xavier Pericay, ha assegurat aquest dissabte a Eivissa que els nous Pressupostos de l'Estat mostren que les Illes són una "nul·la preocupació per al Govern de Sánchez", per desconèixer si el Règim Especial de Balears (REB) està previst en aquest projecte.

Pericay ha participat a Eivissa a la reunió del Comitè Autonòmic. "Tot indica que els Pressupostos Generals són, a part d'expansius i irrealitzables, un conjunt de demandes dels partits populistes i nacionalistes, que són els que donen suport al Govern de Sánchez", ha manifestat Pericay, qui ha indicat que a les Illes els hi donaran les "restes".

PACTE A ANDALUSIA

Respecte a la formació de govern en la Junta d'Andalusia, el portaveu de Cs Balears s'ha mostrat "satisfet" i ha remarcat que "un pacte entre constitucionalistes era la millor opció per acabar amb quatre dècades de socialisme a la Junta".

Així mateix, davant la possibilitat de formar pactes després de les eleccions autonòmiques, Pericay ha deixat la porta oberta a repetir el "pacte constitucionalista" d'Andalusia a Balears.

Segons ha considerat, a Balears Cs no pot pactar amb el PSIB, que és un partit "nacionalista i radicalitzat, a qui no li interessa la moderació ni el centre polític". "L'únic partit capaç de presentar una alternativa centrista i moderada a Balears és Ciutadans", ha conclòs el portaveu.

Des de Cs Eivissa han assegurat que les perspectives electorals són "positives a Eivissa i a Formentera", i que treballen per poder presentar candidatura a tots els ajuntaments i als Consells Insulars.

Contador