Pericay: "El texto del REB es un gran fracaso"

Portavoz de Cs, Xavier Pericay
EUROPA PRESS
Publicado 5/3/2019 16:19:30CET

PALMA DE MALLORCA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Ciutadans Balears, Xavier Pericay, ha manifestat aquest dimarts durant el ple del Parlament que la presidenta del Govern, Francina Armengol no ha comparegut fins ara pel Règim Especial de Balears (REB) perquè "no tenia res que explicar" ja que el text "és un gran fracàs".

Segons ha informat la formació taronja en un comunicat, Pericay insisteix que es tracta d'"un REB que a penes difereix del de 1998". A més, ha recordat que el dijous passat, al Congrés dels Diputats, la diputada de Coalició Canària Ana Oramas va qualificar el REB d'"un cant al sol".

Ciutadans Balears afirma que el Títol I del REB, referent a energia, està ple d'intencions "vagues", amb les expressions en futur del "Govern promourà, planificarà, fomentarà" i en totes aquestes promeses, "no hi ha cap mesura concreta, jurídicament vinculant, que articuli un nou dret o obligació".

En aquest sentit, el portaveu de Cs Balears ha considerat que "el Factor d'Insularitat, que detalla el text és tres quarts del mateix. Es parla d'inversió mitjana d'Estat, però no es precisa com s'ha de calcular".

Així mateix, Pericay ha indicat que "aquest REB plena de frustració a les entitats socials, empreses i ciutadans" i s'ha compromès a "lluitar per un veritable REB, amb mesures concretes que es reflecteixin en partides pressupostàries".

Contador

Para leer más