El PI presenta 85 esmenes des de la "responsabilitat", canviant partides que "no fan mal"

Publicado 2/12/2019 13:28:25CET
La diputada del PI, Catalina Pons.
La diputada del PI, Catalina Pons. - PARLAMENT

   Assenyala que "és més fàcil tenir diners carregant-se ens autonòmics", com proposen altres grups, però considera que "no és responsable"

   PALMA DE MALLORCA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   La diputada del PI, Catalina Pons, ha explicat aquest dilluns que presenten un total de 85 esmenes al projecte de Pressupostos Generals de Balears per 2020 des de la "responsabilitat", canviant els diners des de "partides que no fan mal" i sense tocar l'"educació ni la sanitat o òrgans o ens públics imprescindibles".

   En roda de premsa, Pons ha explicat que "és més fàcil tenir diners carregant-se ens autonòmics o conselleries", com proposen altres grups, però considera que "no és responsable".

   Entre altres esmenes, la formació incrementa en 2,25 milions d'euros la partida de l'Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), aposta per la instal·lació de desfibril·ladors automàtics en zones públiques de gran afluència i destina 500.000 euros a l'adquisició dels terrenys de Son Busquets.

   En concret, El PI ha registrat 12 esmenes parcials en matèria educativa als Pressupostos Generals de la Comunitat per a l'exercici 2020. Així, augmenta en 1,5 milions d'euros la partida destinada als centres d'ensenyament concertat i en 2,25 milions la de l'Ibisec. A més, incrementa el pressupost de la UIB en 700.000 euros i reserva 100.000 euros d'aquest increment a la redacció d'un projecte per a una nova residència d'estudiants de la UIB.

   Quant als àmbits social i sanitari, el PI ha registrat 13 esmenes parcials als Pressupostos per un valor total d'1,1 milions d'euros. Pons ha lamentat que, encara que el passat 28 de setembre de 2016, el Parlament va aprovar l'obligatorietat de regular i instal·lar desfibril·ladors automàtics en espais no sanitaris, "no s'ha avançat en aquest sentit". Per això presenten una esmena de 100.000 euros per a la seva instal·lació en zones públiques de gran afluència.

   D'altra banda, la formació considera "fonamental la col·laboració de l'Executiu balear en l'adquisició dels terrenys de Son Busquets i, per això, dedica 500.000 euros". El PI fixa també 1,8 milions perquè el Govern exerceixi el dret de tempteig sobre els habitatges protegits i/o concurs públic d'adquisició habitatges.

   Respecte a la cultura, la formació planteja ajudes per als teatres públics municipals (200.000 euros), per a les escoles municipals de música (300.000 euros) i per als galeristes d'art de Balears perquè puguin participar en diferents fires (100.000 euros). A més, proposen una esmena de 500.000 euros per a la promoció i normalització de la llengua catalana.

Contador