Publicado 23/09/2019 20:07CET

Pimem assegura que la fallida de Thomas Cook és un "cop duríssim" per al sector turístic balear

Diversos turistes fan cua enfront dels mostradors de la companyia Thomas Cook en l'aeroport de Palma de Mallorca (Balears), hores després que la companyia britnica anunciés la seva fallida, a 23 de setembre de 2019.
Diversos turistes fan cua enfront dels mostradors de la companyia Thomas Cook en l'aeroport de Palma de Mallorca (Balears), hores després que la companyia britnica anunciés la seva fallida, a 23 de setembre de 2019. - Isaac Buj - Europa Press

Auguren unes "prdues milionries" que tindran el seu efecte al transport, la restauració i el comer

PALMA DE MALLORCA, 23 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president de la Federació de la Petit i Mitja Empresa de Mallorca (Pimem), Jordi Mora, ha lamentat "profundament" la fallida de l'empresa touroperadora Thomas Cook i ha assegurat que es tracta d'un cop duríssim" per al sector turístic de Balears. "Ara sí, podem dir clarament que aquesta temporada ha estat dolenta", ha afegit.

En una nota de premsa, des de la patronal han sostingut que per a l'arxiplag aquesta fallida suposa unes "prdues milionries" que tindran el seu efecte en altres sectors "molt vinculats amb el turisme" com, per exemple, el transport, la restauració o el comer.

"Thomas Cook sempre ha tingut una gran vinculació amb les Illes, va ser una de les empreses pioneres que va portar el turisme, el buit que deixa en el sector és molt gran i difícil d'omplir", han explicat.

En aquesta línia, el president de l'Associació de Petits Hotels, Juan Manuel Ordinas, ha afirmat que el nivell d'influncia de Thomas Cook en el sector turístic de Balears és "molt alt" i que la seva desaparició "ser un cop dur".

"Qualsevol fallida és una mala notícia, per aquesta és especialment dura per la vinculació amb Balears i la seva dimensió econmica i laboral, és necessari aclarir com es va a produir la volta dels turistes afectats als seus pasos d'origen", ha sostingut.

El president de Pimeco, Toni Fuster, ha augurat una disminució "important" del consum durant aquest final de temporada. "Aquest anunci ha estat tota una sorpresa que repercutir segur en el comer de les illes", ha continuat.

Així mateix, per a Fuster és "complicat" realitzar una previsió de les xifres aproximades a les quals pot fer front el comer. "El turisme britnic és el principal mercat de Balears, encara és aviat per visualitzar els efectes d'aquesta fallida, per la notarem segur", ha dit.

Para leer más