Pimem vol començar a negociar un nou conveni de restauració diferenciat del d'hostaleria

Publicado 27/11/2019 19:02:11CET
Cambrers servint en una terrassa.
Cambrers servint en una terrassa. - EUROPA PRESS - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

   Pimem vol asseure's amb els sindicats i que el Govern participi com a mediador. Segons l'entitat, el conseller els va transmetre la seva disposició a estudiar els canvis que es proposin.

   "Tenim dos anys de treball per davant per crear un conveni de restauració que agradi a empreses, sindicats i administració pública", ha declarat la presidenta de Pimem Restauració, Eugenia Cusí.

   En la reunió amb el conseller, Pimem també va plantejar la necessitat d'"un sistema formatiu que doti de valor a la restauració a Balears".

   "Els restauradors necessitem aprofundir en la formació dual i necessitem que els canals de comunicació amb el sistema educatiu siguin més fluids. Anant de la mà, és l'única manera que tenim de créixer com a societat", ha defensat Cusí.

   La promoció dels restaurants de les illes en les diferents plataformes turístiques de les quals disposa el Govern en l'àmbit internacional va ser un altre punt de la trobada. Des de PIMEM Restauració veuen en la gastronomia balear "l'eina perfecta per desestacionalitzar el turisme i impulsar-lo cap a una major qualitat".

   "Tenim nombrosos establiments amb estrelles michelín, hem d'enaltir-los i situar-los en el mapa turístic estranger, ser un atractiu gastronòmic per al turista", ha apuntat Cusí.

   Finalment, des de l'associació s'ha manifestat "la col·laboració total" per treballar sobre el pla 2030 de sostenibilitat per a Balears amb "mesures a curt termini i a mitjà-llarg termini".

Contador

Para leer más