Actualizado 04/08/2009 21:18 CET

El ple de l'Ajuntament d'Eivissa rebutja la moció de reprovació del PP contra Vicent Torres

EIVISSA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

El ple De l'Ajuntament d'Eivissa ha rebutjat avui la moció de reprovació presentada pel PP contra el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Vicent Torres, per la seva tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana de Vila (PGOU).

Els Populars van argumentar aquest matí en el ple de l'Ajuntament d'Eivissa que el nou Pla "ens ha costat gairebé 500.000 euros i sis anys de llarga tramitació".

La portaveu del grup popular, Virtuts Marí, ha assenyalat que "s'ha aprovat inicialment quatre vegades i dues altres provisionalment". Per tot això, des del PP van qualificar la gestió de Torres de "suspens".

Alhora, Marí ha recordat que "no se'n van a poder iniciar les diferents unitats d'actuació previstes en el Pla fins que la nova depuradora entri en funcionament i doni servei al sostre de població previst". També ha afegit que "és un pla aprovat per la porta de enrere, a trossos i que haurem de deixar-lo en quarantena fins que es faci la depuradora".

La popular ha fet de totes maneres que la CIOTHUPA hagi donat llum verda, "al fi", a aquest pla, però ha lamentat que també des del Consell hagin establert una sèrie de prescripcions a l'Ajuntament com la suspensió de la Unitat d'Actuació de Puig donis Molins o la realització d'un estudi històric en Sa Penya.

Des de l'equip de govern va contestar el regidor Marc Costa en defensa del seu company Torres. Ha assenyalat que "nosaltres sí aprovem la gestió del tinent d'alcalde" i ha recordat que "la mitjana de tramitació dels plans generals a Espanya és de cinc anys".

PROPOSTA D'URGÈNCIA

L'Ajuntament d'Eivissa assumirà el pagament de 10.000 euros anuals a les entitats bancàries amb les quals han negociat el crèdit de 21 milions d'euros per al Consorci Eivissa Patrimoni.

Es tracta d'uns diners que aporten a parts iguals Govern, Consell Insular i Ajuntament. Amb la finalitat de no demorar més la seva posada en marxa, la corporació va aprovar aquest matí amb caràcter d'urgència la nova condició imposada pels bancs que no apareixia en el plec de condicions inicial i que ja no donava temps de negociar amb les altres dues administracions implicades.

Les entitats bancàries van posar com data límit per acceptar l'oferta el 15 d'agost. El primer tinent d'alcalde, Santiago Pizarro, ha dit que a causa de l'important import era molt complicat trobar altres ofertes i, per això, "hem decidit assumir aquests costos, perquè som els que tenim més interès que el Consorci no estigui paralitzat".